IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Куюмджиев: Възможностите за намаляване на цената на тока са изчерпани

За първи път проблемите в енергетиката се дискутират, коментира още депутатът

08:20 | 09.10.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Куюмджиев: Възможностите за намаляване на цената на тока са изчерпани

Всички възможности за намаляване на цената вече са изчерпани с понижението от 5 на сто от 1 август. Това призна в ефира на Нова телевизия депутатът от "Коалиция за България" Явор Куюмджиев. 

Той припомни, че служебният енергиен министър е предупредил, че сметките за ток ще скочат с между 16 и 40 на сто. Сегашното правителство обаче е успяло да открие начин за намаляване с 5 на сто.

По този начин домакинствата пестят по повече от 20 лева от сметките си за електричество при сметка от средно 100 лева – като се вземат предвид от една страна възможността за поскъпване и от друга - реалното намаление на тока, обясни експертът.

За първи път проблемите в енергетиката се дискутират, а не се взимат еднолични решения, смята още Явор Куюмджиев.

Той направи този коментар по повод последните предложения за сектора. Според него облагането на производството на ток от фотоволтаични централи с 30% няма да намали цената на тока и той не би подкрепил предложението на Българския енергиен холдинт (БЕХ).

„Важното обаче е, че ще има обсъждане по темата”, заяви Куюмджиев.

„На този етап, с информацията, която разполагам, не бих гласувал за единна сметка за парно”, обясни още депутатът. Идеята е да се изпраща една сметка за топломера на блока и съседите да разпределят плащането й. Подобна мярка не може да бъде приложена на този етап у нас, призна Куюмджиев.



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
Преразгледайте свръх надутите капиталови разходи на ерп-тата и производителите! В единичните цени за СМР и Услуги, са заложени стотици проценти надценка! Вижте часовите ставки които са допускани при изпълнението от изпълнителите и цените ще се сринат поне на 25% от сегашните! Не само има възможност да се намалят ценните , а дори е наложително! НАрода изнемогва! Какво искате да ги изгорим по клади депутатите продажни и алчните шефове на ерп-тата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още