IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кратките пътувания и ски туризмът също привличат румънските туристи у нас

Над 11% е ръстът на туристите от Румъния през 2016 г. до 1,1 млн. души

18:14 | 31.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Румънските туристи освен на море вече идват в България и на ски, както и на краткосрочни пътувания за уикенди и празници във вътрешността на страната. Това каза зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на двустранен бизнес форум на тема „Дълга ваканция или кратки пътувания – добре дошли в България през цялата година“ в Букурещ.

Все по-активно румънските туристи ползват алтернативни форми на туризъм в България – балнео, СПА и посещение на културно-исторически обекти. 

България трябва да отговори на тенденциите, за да продължи в посока на ръст в чуждестранните посещения и пътувания в страната, посочи Георгиева, цитирана от Министерството на туризма.

В рамките на форума стана ясно, че през 2016 г. посещенията на румънски туристи в България са близо 1,1 млн., като се отчита ръст от 11,2% спрямо предходната година. Българите също пътуват активно до Румъния, като техният брой е бил 423 396 през миналата година, което е ръст от 27,2% спрямо 2015 г.

По време на събитието се дискутира задълбочаването на двустранните отношения и сътрудничеството в туризма, също и използването на всички възможности, които предлага Дунавската стратегия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още