IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консорциум с участието на „Автомагистрали - Черно Море“ ще строи отсечка от „Хемус“

ДЗЗД „Хемус 16320“ предложи да проектира и изгради участъка от пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел „Буховци“ за 119,8 млн. лева без ДДС

13:37 | 14.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;</em></p>

Снимка: Архив, Агенция "Пътна инфраструктура"

Консорциумът ДЗЗД „Хемус 16320“, в който участват „Инфра Експерт“ ЕООД, „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, „Автомагистрали - Черно Море“ АД и „Трансконсулт-22 ООД, ще проектира и строи участъка от магистрала „Хемус“ от пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел „Буховци“, съобщават от Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Обединението предложи да проектира и изгради отсечката за 119,8 млн. лева без ДДС (над 143 млн. лева с ДДС) при индикативна стойност от 133 млн. лева без ДДС, като това беше третата най-ниска оферта.

Най-ниска цена за строителството предложи обединението „Хемус Изток-2016“ ДЗЗД, в което участват „ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС инфраструктура“ ООД – под 100 млн. лева, но най-вероятно не е могло да я обоснове.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 910 дни. От тях 180 дни са за проектиране, а 730 дни за изграждане на обекта, уточняват от пътната агенция.

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети.

Предвидено е изграждането на 6 виадукта, на пътен възел „Буховци“ за връзка с третокласния път III-5102 Мировец - Певец, на нова връзка с път I-4 Шумен - Търговище при пътен възел „Белокопитово“, на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища.

Пътната агенция избра консорциумът „ХВП Ябланица“ ДЗЗД с участници „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД да строи отсечката от Ябланица до Боаза. За отсечката има осигурено финансиране от републиканския бюджет.

В момента тече търг и за препроектирането на участъка от „Хемус“ след Боаза до Плевен, за да се намали цената за строителството. Не е ясно обаче как точно ще се финансира изграждането на отсечката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още