КНСБ: Новият външен дълг е необходим и задължителен

В условията на икономически спад не можем да правим консервативен бюджет, посочват от синдиката

КНСБ: Новият външен дълг е необходим и задължителен

Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Още по темата
Хампарцумян: Парите от дълга да се използват рационално, за да създадат бизнес
23.09.2020
Как да се разходват средствата от новия дълг?
20.09.2020
ИПИ: Дефицитът и дългът са инструменти, а не самоцел
19.09.2020
Подходящ ли е моментът за завръщане на дълговия пазар?
18.09.2020
Проф. Христина Вучева: Не е ясно защо да излизаме на международния пазар
17.09.2020
Коментари
0
 
0
 
5
redcretin до: evlogi
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Да, ама не :) На откраднати пари и нула лихва да има - пак трябва да връщате главницата :) А те не влизат в икономиката, откъде ще ги изкарате?
3
 
1
 
4
преди 3 седмици
"...На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,671% и 1,408%.."
По десетгодишните облигации постигаме по-добра лихва от САЩ.Подобен дълг си е чиста проба далавера за нас, ако инфлацията на еврото е над 0,4% годишно за десетгодишният период и над 1,48% годишно за 30 годишен период,де факто ще върнем по-малко отколкото сме взели.
Рядко се случва да се съглася със синдикатите, но сделката за този дълг е едно от малкото разумни неща, които това правителство е правило.
3
 
4
 
3
преди 3 седмици
Когато парите за крадене свършат, шутовете започват да скачат! още, още... кльопачка!
Вие деца и внуци нямате ли бе *****

Комисията Калашников, да влезе!
3
 
1
 
2
фиг.1 до: Petar2015
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Добре, когато държавата е в криза е нормално да вземе заем за да стимулира икономиката. Това е стандартна антициклична мярка. Проблемът идва когато икономиката расте, а правителството вместо да спести за да изплати дълговете си, продължава да взема още заеми. А същите тези синдикати тогава настояват за все по-големи харчове. Относно участието на държавата в икономиката - не бъди наивен. Дори и най-консервативното правителство е най-големия работодател в страната.
1
 
6
 
1
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Ето пак същия аргумент - "външният ни дълг е по-нисък от на другите (Гърция) и дайте да го го изравним". Това дори било "задължително". Да вземем едни пари. И за какво ще ги харчим? За "сериозна заявка за участие на държавата в икономиката". Сериозно?

Е, пожелавам им от КНСБ да спечелят зелени карти и да отидат в САЩ. Там мислят по същия начин за дълговете и за участието на държавата в икономиката.