IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Петков: Влизам в политиката заедно с Асен Василев

Нямаме време за партия, обмисляме варианти, каза бившият министър на икономиката по време на предаването на поста си

11:00 | 16.09.21 г. 40
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Заедно с Асен Василев влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в следващите избори. Това каза вече бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков по време на предаването на поста на Даниела Везиева. 

„Днес казвам ясно, че влизаме в политиката и ще сме участници в изборите. С Асен Василев обсъдихме как да продължим с промяната и решихме това да е чрез политическия живот, а не чрез нов служебен кабинет. Нямаме време за партия, обмисляме варианти, с които ще се явим на изборите. Това каза Кирил Петков при предаването на поста си. Той бе категоричен, че не говори за „президентска партия“.

По думите му заедно с Василев обмислят всички варианти, по които могат да излязат като участници в следващите избори, тъй като времето е твърде кратко, за да регистрират партия. „Това не беше предвидено от самото начало", заяви той и допълни: „Декларираме, че това няма да е президентска партия. Ние подкрепяме президента Радев и вижданията му, но това няма да е негова партия".

От своя страна Везиева каза, че се надява да оправдае доверието и отговорността за промяната и да се върнем към нормалността. 

По думите ѝ трябва да се надгради направеното от предишния кабинет. Към момента икономическите мерки за подпомагане на бизнеса в COVID кризата са в рамките на действащите финансови параметри, каза още новия икономически министър. 

„Предстои анализ как евросредствата от последните четири години са се отразили върху живота на хората", допълни тя.

Припомняме - евентуалният политически проект на Кирил Петков и Асен Василев предизвиква бурна дискусия в общественото пространство. 

Темата излезе на дневен ред след твърденията на премиера Стефан Янев, че е възможно формация, съставена от Асен Василев и Кирил Петков, да се яви на следващи избори. Василев и Петков обаче упорито отказваха да коментират публично плановете си до днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

38
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
за последното съм съгласен с теб .... от всякъде! :) за предишните... има ли такъв човек? Кой ще си остави бизнеса зада му съсипят репутацията? ... ако няма контрол върху власта, всеки ще се корумпира ... невярвам да се намери такъв идеалист какъвто искаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 1 rate down comment 0
georgi_shum
преди 2 години
И сега се сетих за още едно качество, задължително за всеки бъдещ наш мин. председател или президент. Задължително трябва да не е комплексар на тема жени!Да е от еб*Ал си, ама вече кротнал се тип! А не сексуален хищник като Баце или неот**** си на младини *** като чорапа Радев. Щото мъж воден от нагон е най лесен за манипулация! Баба ми, бог да я прости, ми е казвала - по противно и страшно нещо от неотеба*л си мъж нема!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 2 години
А за това кой трябва да ни е мин председател - някой първо направил достатъчно пари САМ, ама с доказан, честен и законен бизнес. И това да си личи в декларацията му. А не като Кокорчо и Киро. Доказал, че има способности на управлява екипи и да носи отговорност.Или интелектуалец ерудит - отново извоювал собствената си независимост и имащ безупречна репутация и морал. Тия двамата за мен лично - са банда умни, но жадни за кинти келешчета. Които не могат да постигнат желателно властово и финансово благополучие без да се възползват от ресурса на държавата и затова искат да я овладеят! Забележи, че и на двамата основните им успехи са свързани с пари раздавани от държавата или с актив придобит от/чрез държавата. Поне от там натрупват капитал, които после влагат в лични проекти, които очевадно не са нищо особено. Виж в ТР фирмата за пробиотоци на Киро - разходи за персонал, колкото аз харча за бензин на 4 те семейни коли за 3 месеца най много бе! ДМА - 0! Чисти търговски операции, които може и да носят някакви сносни печалби известно време. Но това е бизнес еднодневка. Т. Е след 4-5 са аут!Просто за всеки щ, човек с реален бизнес тия двамата не може да са нещо друго освен въздух под налягане. Меко казано.Да не говорим за инфантилната им идеологическа манджа с грозде, която се опитват да забъркат.Направо вини на политическа некомпетентност. Ама после ще ревете що стари и бити политически кучета като ДПС, БСП и Герб ги правят луди и смешни в парламента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 0 rate down comment 1
georgi_shum
преди 2 години
За какво са дали добър пример бе човек, за какво?Че се опитваха сума ти време незаконно да сменят бордове? Че единия станал министър нарушавайки конституцията и продължавайки нагло да лъже и шикалкавени по казуса? Че другия си назначи 15 съветника на баснисловни заплати? Че държат Спецов за шеф на НАП, при положения, че още в началото беше ясно, че си е продал фирмата, знаейки за дълговете и към същия тоя НАП? Че Киро си назначи адвокатката за правен съветник със 7000 Евро заплата + 140 Евро на час?Че продължат да твърдят, че авансовоте плащания били не закони и откраднати? (ДА създават риск за корупция, но не са назаконнни, нито откраднато, щото аванс се дава само срещу банкова гаранция или друг гарантиращ инструмент като акредитив или запис на заповед. Отделно, че същото това служебно правитвлство официално каза миналата седмица, че само 8% от строителните дейности са Инхаус И още куп примери! Да не говорим за конфликта на интереси, който заложииха с овладяването на фонда на фондовете. Което е си е готвена кражба от всякъде! И въобще кой им дава правото да определят, кой е почтен и кой не? Но най важното за мен ти казах кое е-щом лъжат за успехите си в бизнеса, значи ще лъжат за всичко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
Това дето си го написал граничи с утопията, ако щеш и тия двамата за 3 месеца дадоха добър пример, но пак си против тях ! ... но тук идва и следващия ми въпрос, какъв трябва да е кандидата който ще подкрепиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 2 години
Аз не виждам никой! За това и гласувам не подкрепям никого. Казал съм ти. И единственият начин на тези избори да гласувам различно ти казах къв е - пак разни нещастници да почнат с доносите. За мен решението е следното - всеки човек с позиция, накакви успехи, било то в бизнес, професия, изкуство - да дава пример с работа си за честност, почтеност и добро вършене на работа си. Да говори с политическите си представители, да ги критикува, притиска и изисква да си вършат и те добре работа и така да ги променя! Или сам ако му стиска, и иска, да влезе в политиката и да променя нещата от вътре.Това вечно залитане към нови спасители, кой от кой по компрометиран от предишните - се доказа, че не ни води до нищо устойчиво добро.Партиите са отражение на това, което сме ние като общество. Ако искаме промяна - тя трябва да почне с личния пример на всеки един от нас, и така нагоре по веригата да изискваме и налагаме промяна. И най важното - нещата трябва да следват еволюционен, не революционен път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
бившия съдружник, е като бившия мъж... кво да каже... Съда кво каза, не се прави на недочел :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
да те питам и теб, като Жорката ... за кой тогава? ... виждаш кой е на масата, има 7-8-9 васрианта, кажи кой е най-читав, щото и на мен ми писна да чета само кой не ставал...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 1 rate down comment 0
julian12
преди 2 години
Тая къртица е поредната "пътеводна звезда" дето ще ни вкара в същата тиня....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 2 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
НЕ Е ЕДНА ЖЕНА НА УЛИЦАТА, А БИВШИЯ СЪДРУЖНИК НА ОПУЛЕНИЯ. Директно каза, че Опуления е крадец. По телевизията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още