IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Петков: Искаме да вкараме нова култура в политиката

Поставяме ужасно тежки изисквания пред ГЕРБ и ДПС, за да разговаряме с тях за управлението на страната, каза бившият служебен министър

13:46 | 26.09.21 г. 16
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Кирил Петков. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Кирил Петков. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Искаме да вкараме нова култура в политиката, в която се говори за принципи и действия, а не за маркетинг и брандове на партии. Това коментира пред БНР бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков и един от лидерите на новата политическа формация "Промяната продължава" (ПП).

Той беше категоричен, че са готови на разговори с всички политически сили, включително ДПС и ГЕРБ, макар и да имат "ужасно тежки изисквания" към тях.

"ГЕРБ трябва да се отрекат от всичките огромни кражби, които са се случвали през изминалите години", коментира Петков. Той визира ин хаус поръчките, както и нарушенията в Българската банка за развитие (ББР) и други практики, които са прилагали бившите управляващи.

По отношение на ДПС изискването е да кажат, че "Пеевски не случайно е сложен в списъка "Магнитски" и ние се отричаме от всичко, което е направил.

Кирил Петков обясни още, че "Промяната продължава" сама финансира политическата си дейност и избира хората си "човек по човек, за да няма нито един пробиви". Кандидатите се подбират лично от него и Асен Василев, като и двамата трябва дадат одобрението си за даден човек - т.нар. "проверка на четири очи", поясни още той.

Бившият служебен министър отрече коментарите, че тяхната формация е проект на президента Румен Радев, но в ПП подкрепят държавния глава на предстоящите избори, защото той е дал пълната свобода за действие на служебния кабинет. Политическата формация ще представи своите кандидати до края на следващата седмица.

За ПП главната цел е 121 депутати, които мислят в една и съща посока- това означава да бъдат спрени кражбите, сменен главния прокурор, да бъде отворена българската икономика за инвестициите и т.н.

"Искаме да кажем на всички избиратели, че ние не сме тясно партийни. За нас не е от такава важност откъде са тези депутати, които са 121. Ще се радваме ние да сме водещата партия и очакваме това да стане", категоричен беше още Кирил Петков.

Той допълни, че оставащите дни до избори ще бъдат използвани не само за кампания, но и за преговори с другите политически партии, за да се изготвят още преди изборите принципните позиции. Партията ще защитава българските интереси, категоричен беше още Петков.

Той обясни, че позицията на ПП е да не бъдат променяни данъците, защото приходите в хазната са достатъчни, ако бъдат ограничени кражбите. Нито един пенсионер обаче не трябва да има доходи под линията на бедността, категоричен е още бившият министър на икономиката.

От интерес за всички страни на Балканите е да са част от ЕС. Общото население на региона е 65 млн. души, с близки култури и икономики, връзките между държавите са много затруднени. "Дългосрочно, ние Балканите трябва да кажем, че границите трябва да бъдат отворени за търговия", коментира още Кирил Петков и допълни, че българското малцинство в Северна Македония трябва да бъде защитено, преди това да се случи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 1 rate down comment 1
grainis
преди 2 години
Кирчо и Кокорчо - Нова Култура ? Мале мила . Фалшиви дипломи и декларации, шуробаджанашки назначения на фалирали измамници с изваяни тела , имотни сделки на фалшиви цени без данъци, далаверки с комисиони за милиони с адвокати кумове, сватове и етърви, - ако това е Култура, аз съм ЮНЕСКО .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 0
krakatau
преди 2 години
Ако вие за кого гласувате, ако разбира се не сте *** и имате право да гласувате?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 3
redcretin
преди 2 години
И бАхура. *** кво се чудя, щом Чалгаря направи партия и спечели, какво пречи целия водевил да го гледаме наживо пак :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 5
evlogi
преди 2 години
Бе ти ся що се заяждаш, кво лошо има луканки с бацилус булгарикус?Хем вкусни хем здравословни.Подобряват състоянието на храносмилателният тракт.Здравословното хранене било издигнато в култ в семейството на хубавия Кирчо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 4
evlogi
преди 2 години
Браво.Хем почтен, че и културен.А вчера разбрах,че можел и да спира куршуми със зъби и да изяде 18 хотдога за 10 минути.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 3
redcretin
преди 2 години
Bacilus Bulgaricus, дето Харварда я бута в луканки и ги продава после по магазините хахахаха, това не е измислица :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 2
bgMan
преди 2 години
Нова култура с нови тарифи. Но за да успеят им трябват 121 депутати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 2
дядя Вова
преди 2 години
Е, щом старият бърдак не развлича със старите си номера, измилят нови. The Show Must Go On !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 1
julian12
преди 2 години
Нова култура?! АХАХАХАХХАХАХАХА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 4
redcretin
преди 2 години
На нормален език значи, че и тия нема да търсят отговорност на останалите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още