IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЕВР и енергийното министерство проверяват ЕРП-тата

Целта е да се види спазват ли дружествата общите условия в договорите с клиентите си

15:17 | 12.01.16 г.
КЕВР и енергийното министерство проверяват ЕРП-тата

Съвместна проверка в електроразпределителните дружества у нас започват Комисията за енергийно и водно регулиране и енергийното министерство.

Експерти от двете институции ще анализират спазват ли се изискванията в общите условия на договорите на трите дружества - ЧЕЗ, Енерго-про и EVN България.

Акцент ще бъде дали има периоди на отчитане, които са по-дълги от нормативно определените 31 дни.

Проверките ще обхванат и надеждността на енергийната система и снабдяването с електроенергия, както и спазването на правилата за бързо отстраняване на възникнали аварии.

От Министерството на енергетиката припомнят, че подобни проверки бяха направени преди година. Тогава институциите се активираха след съобщения за нередности с фактурите на абонати на Енерго -про.

Целта сега е да се установи как електроразпределителните предприятия са подобрили своята работа с клиентите. Проверките ще продължат до края на месеца.

Преди началото на празниците и трите дружества съобщиха, че ще има дежурни екипи, които да отчитат показателите на електромерите в почивните дни, така че да не бъде допуснато нарушение в определения от закона срок за отчет, както и за своевременно отстраняване на възникнали аварии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още