IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карантината на Банско се отменя на 31-и март

В града ще продължат да се прилагат противоепидемичните мерки, които важат за цялата страна

13:50 | 30.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ,</em></p>

Снимка: БГНЕС/БОЖИДАР СТОИЛОВ,

След препоръка на Националния оперативен щаб здравният министър Кирил Ананиев отмени заповедта си, с която бе наложил 14-дневна карантина на Банско.

Припомняме, че вече почти две седмици курортният град се намира под карантина (от 17 март), като влизането и излизането от града е блокирано, с изключение на снабдяването с хранителни продукти и лекарства. На жителите на града е строго забранено да излизат с изключение на това да се снабдят само с най-необходимото.

По-рано днес на редовния си брифинг ръководителят на щаба генерал Венцислав Мутафчийски заяви, че въведената карантина в Банско изтича на 31 март и тя ще бъде свалена, като Банско ще премина под общия режим, която е в цялата страна. 

На територията на курорта в момента на въвеждането на карантината имаше около 200 чуждестранни туристи. Чуждестранните туристи бяха извозени с  полети за Великобритания, а израелските туристи бяха напуснали дни по-рано. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още