IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Караниколов: Няма увеличаване на цената на каквато и да е стока заради паниката

Следим ситуацията, не е нужно да се презапасявате, каза министърът на икономиката

16:04 | 28.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Няма увеличаване на цената на каквато и да е стока. Всекидневно следим борсата и по-конкретно цените. Това, което се забелязва обаче е паника и изкупуване на някои стоки от магазините, коментира министърът на икономиката Емил Караниколов в изявление в Министерски съвет (МС), след като стана част от кризисния щаб срещу коронавируса, който правителството сформира по-рано тази седмица. 

„Следим ситуацията не само всеки ден, но и по градове. Държавният резерв разбира се е готов да отговори. Обръщам се към всички да не се презапасяват, защото не е необходимо към момента“, каза той, цитиран от Агениция „Фокус“.

По думите му са проведени разговори с големите търговски вериги и Асоциацията на безалкохолните напитки. Министърът обясни, че няма повод за паника, тъй като има наличност и на хранителни продукти, и на вода.

Той увери, че им и възможност да се увеличат капацитетите на големите магазини. Караниколов обяви още, че предстоят разговори и с председателя на Сдружението на общините в България за създаване на механизъм между държавата и общините, с който да се подпомагат лица в затруднено положение. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още