IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Караянчева: Най-рано след два месеца започва процедурата за новата конституция

Ние се готвим за редовни избори, а не за предсрочни, каза председателят на парламента

14:44 | 08.09.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Най-рано след два месеца започва процедурата за разглеждане на новата конституция. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева, цитирана от БНР. Ние се готвим за редовни избори, а не за предсрочни. ГЕРБ са печелили и при служебни правителства, каза още тя. 

По думите ѝ ЦИК трябва да извърши подготовката на машинното гласуване.  Експертите трябва да се произнесат за електронното и дистанционно гласуване, как ще се гарантира сигурността на вота, поясни още Караянчева.

Тя обясни още, че конституцията ще бъде гледана от Велико народно събрание, ако бъде свикано такова и очаква в него да има подготвени експерти.

"Няма да събираме подписи, това ще се установи с гласуване, след два месеца започва процедурата по начина на разглеждане на Конституцията, защото досега няма такава процедура. Ще направим среща с конституционалисти, които ще ни посъветват в рамките на тази седмица да можем да я гласуваме, да я приемем с колегите народни представители и да продължим напред в дебатите“, каза още председателят на НС.

"Не се притеснявам за кворума в Народното събрание. В петък имахме колеги под карантина, а и петък е денят на опозицията", обясни Караянчева отсъствията на депутатите на 4 септември, заради които се провали заседанието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
vladi_guetzov
преди 3 години
Новата конституция ще ни спаси ли от корумпираното министерство на земеделието и корупцията в животновъдния сектор?Производството на мляко ,както се посочва в статията на министерството е 29 000 тона от общо 15 000 биволи,800 000 млечни овце и 150 000 млечни кози е смешно малко и дори обидно ,просто защото няма такива бройки животни .Реално биволите са около 9000,млечните овце са около 350 хил, а млечните кози са около 80-85 хил.Страхувам се да кажа , ако реално се преброят истинските млечни животни ,че могат да се окажат и по-малко.Управлението на животновъдния сектор от Министерстводо ,води до унищожение на сектора,корупция , кражби на еврофондовете,фалшифициране на броя на животните и все по-ниско производство.,Тази статия ясно показва упадъка в животновъдния сектор в следствие на некъдърното и корупционно управление на Министерството.Ако имаше 15 000 млечни биволи х 2 тона мляко са 30 000 т мляко ,което е повече от всичкото общо мляко на овце,кози и биволи.Ако имаше 150 000 кози х 300 литра мляко е 45 000 т ,което е един път и половина над общото дадено ,и последно ако имахме 800 000 млечни овце х 200 литра мляко е 160 000 тона или над пет пъти повече от общото.Повече от ясно е ,че две трети от животните са фиктивни и не са млечни.Може би това са общия брой животни ,с агнетата и яретата ,за които се взимат/крадат/ субсидии ,но нищо не се произвежда.Всичко това се дължи на управлението/некомпетентно,крадливо и мошеническо/,водещо да корупция в цялото управление от върха плюс контролните органи,та чак до производителите/стопаните/,огромни кражби на еврофондове ,фалшификации и измами,виртуални животни и присвояване на пасища.Ето до това води управлението на Министерството -до небивал крах ,упадък и унищожение на животновъдния сектор,до срив в броя на животните и срив на производството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още