IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как "сухата" финансова информация може да изглежда атрактивно?

Модерният потребител има нужда от добра графика, аналитичност, данни и интерактивност, смята Радо Которов, основател на Storied Data

17:45 | 29.06.22 г.
Как "сухата" финансова информация може да изглежда атрактивно?

Как "сухата" финансова информация да изглежда атрактивно, а данните да са удобни за употреба от потребителите, разказа Радо Которов, основател на Storied Data, в предаването „Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му основните стимули на компанията да визуализира големи масиви с данни в достъпен формат е наличието на твърде много информация, липса на достатъчно време за преглеждането ѝ и същевременно необходимостта от наличие на важна информация за по-лесно вземане на решения.

„Модерният потребител има нужда от добра графика, аналитичност, данни и интерактивност. Платформата ни дава възможност да се приготвят документи, които да бъдат удобни за употреба от потребителите“, посочи събеседникът.

Той коментира, че от 40 години хората обработват данни, но все още имаме проблем с представянето им. Друг проблем е по-бързата обработка на данните. „Ние се опитваме да заменим PDF формата, а данните, които преформатираме, са цифри, текст, снимки“, обясни гостът.

„Работата ни е да консолидираме цялата огромна информация във формат една страница, което позволява лесно извличане на информацията...Важно е информацията да бъде поднесена бърза, ясно и конкретно”, посочи той. И допълни, че основните им клиенти са от Западна Европа и САЩ.

„Първите ни клиенти са от финансовата индустрия. Те публикуват икономическа информация, която се разпространява на 2500 банки в Европа“, посочи Которов.

Повече може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още