Как може да се преодолее отливът на инвестиции от България?

Необходимо е да се поемат сериозни ангажименти за създаване на условия за бърза реализация на проектите, съветва Лидия Шулева

Още по темата
Коментари
0
 
4
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не можете излъга вече никого хахахаха :) Айде в канала!
1
 
5
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
То вече отдавана е измислено и работи в някои по-умни държави (Унгария, Полша, Словакия и другата Източна Европа). Освобождаване от данъци за определен период, ако желае инвесторът му се предлага джоинт венчър с държавата, това си е много готино, нямаш ядове с бюрокрацията. Това второто е много популярно в Унгария. Има десетки други работещи модели, ама тук не се прави нищо а само се пречи. Понякога най-много пречат най-дребните, местните кметове и месни олигарси. (пример: Ботевград-Правец). При този модел, читав инвеститор няма как да се появи тук, имахме пик на ПЧИ, преди 15 тина години, когато хората отвън ни повярваха а коруционерите не се бяха ориентирали още в материята. И от тогава все назад. А другите вървяха напред. Резултата го виждаме всички.
1
 
1
 
4
преди 1 месец
Само така - всички мутри, олигарси, масонски ложи и обръчи от бизнеси вън от политиката а на тяхно място да дойдат образовани в чужбина немци и австриици.
3
 
5
 
3
zelka007 до: Pyramid
преди 1 месец
при чайниците има и смъртно наказание , в името на народа ... спряло ли е корупцията ... ?! ... :))) първо трябва да напляскаме рассийските петоколонници и тогава да мислим за други ...
1
 
5
 
2
Pyramid до: дядя Вова
преди 1 месец
А аз как виждам нещата: Когато, както в Китай, у нас, започне публичното и жестоко наказание за корупция. На площада. Не смърт. Не. По толкова десетки тояги на голо, колкото милиона е завлякъл и публично отнемане на имущество, в полза на държавния бюджет. Ако -да речем, М. е играл корумпе и е завлякъл бюджет и страна по тъмни сделки, "усвоеното" по тях, да се отнема, след боя. С което, е завлякъл (вкл. и кандидат-) инвеститорите, да им се връща с указ по сметка тъй, щото следващи, да ьнаят: Държава има и тя брани наистина интересите им. Сега, ако субектът, има почтено спечелено, което е, нека си остане у него но, КПКОМПИ, да си влезе във функциите. Такъв ход, рязко би вдигнал инвестиционното доверие и би повишил инвестиционната активност.
3
 
7
 
1
преди 1 месец
Как може да се преодолее отливът на инвестиции от България? PRESSтитуцията е също част от икономиката.Тя крепи политиците, които упорито и съзнателно омазват пейзажа!!