IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как България да ускори навлизането на телемедицината?

Идва ново поколение пациенти, свикнало с дигиталната среда, каза д-р Александър Носиков

20:50 | 08.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov Bloomberg

Идва ново поколение пациенти, което в по-голяма степен е свикнало с дигиталното пространство. В този смисъл телемедицината може да се внедри бързо. Това заяви д-р Александър Носиков, кардиолог, Аджибадем Сити Клиник Младост, в първото издание на новия специален проект на Bloomberg TV Bulgaria Tech21 с водещ Живка Попатанасова.

Към момента Здравната каса у нас обаче не позволява да се осчетоводява телемедицинска консултация. НЗОК изисква прегледите да се извършват „лице в лице“, обясни гостът, очертавайки пречките пред ускореното въвеждане на телемедицината в България.

Телемедицината променя начина на лечение, а това премахва бариери – физически, финансови и други, посочи гостът.

Още от разговора и цялото предаване можете да гледате на Bloomberg TV Bulgaria.

В новият си мултимедиен проект Tech21 екипът на Bloomberg TV Bulgaria ще представи 4 завладяващи дискусии по ключови теми  –  здравеопазването и фармацията, строителството, автомобилите и застраховането. Фокусът ще са иновациите и развитието на тези индустрии в близките 10 години.

Първото събитие преемина под надслов Health Tech и бе посветено на здравето.  Второто издания на Tech21 ще се фокусира върху имотния пазар и ще се проведе на 18 април 2021 г.

Бизнесът ще говори в ефира на Bloomberg TV Bulgaria – визионерски, аналитично и с прогнози за бъдещето.

Всяко издание ще излъчваме на живо в прайм тайма от студиото на най- авторитетната бизнес телевизия в България, Bloomberg TV Bulgaria и чрез стрийма на водещите сайтове www.bloombergtv.bgwww.investor.bgwww.bgonair.bgwww.dnes.bg и във FB страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Партньори на Tech21 са Астелас Фарма, Амджен България, Медико дентален център „Дентапрайм“, Застрахователна компания „България Иншурънс“ и Хелтико.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още