IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът разреши на „Софийска вода“ АД да предоставя вода на ВиК - Перник

За срок от шест месеца ВиК - Перник ще получава вода от новоизградения авариен водопровод

15:29 | 23.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет разреши „Софийска вода“ АД да предоставя водни количества на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник за осигуряване на вода за град Перник и прилежащите населени места. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

Решението дава възможност за срок от шест месеца ВиК - Перник да получава вода от новоизградения авариен водопровод, който свързва водопреносната мрежа на град Перник и водопровода от с. Мало Бучино, уточняват от МС. 

Решението за изграждане на новия водопровод беше взето във връзка със засушаването и настъпилата водна криза на територията на град Перник, намаления дебит в язовир „Студена“ и въвеждането на режим на водоползване в града, припомнят от „Дондуков“ 2. По този начин се осигури довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир „Белмекен“ - СД „Манастирска“ и СД „Грънчар“ до град Перник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още