IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът даде 2,4 млн. лв. за образователна инфраструктура в област Благоевград

Средствата са за училища и детски градини

12:10 | 20.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Правителството отпусна допълнителни 2,4 млн. лв. за 2021 г. за подобряване на материалната база в образователни институции в област Благоевград.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов посети част от населените места. С отпуснатите пари за региона ще бъде извършено цялостно обновяване на сградата на една детска градина, ще бъдат изпълнени мерки за подобряване на енергийната ефективност в две училища, а в други две училища ще бъдат изградени нови физкултурни салони.

За ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на основно училище „Свети Климент Охридски“ в Добринище Министерският съвет отпусна 190 000 лв., съобщават от пресслужбата на кабинета.

Кабинетът отпусна 550 000 лв. за проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на обединено училище „Христо Ботев“ в село Дъбница.

500 000 лв. предостави правителството за дофинансиране на основен ремонт на сграда на детска градина „Еделвайс“ в с. Брезница, община Гоце Делчев.

За образователна инфраструктура в община Гърмен бяха дадени 450 305 лв. за саниране на два учебни корпуса на сградата на обединено училище „Св. Климент Охридски“ в с. Дебрен. 

Отпуснати са 722 220 лв. за изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в Хаджидимово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още