IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изтича срокът за кандидатстване по програмата за подкрепа с оборотен капитал

От 14 юни до момента има 1500 заявления за финансова помощ по третата фаза на мярката

15:37 | 21.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Остава само един работен ден, в който фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки, могат да кандидатстват в трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал. Тя стартира в началото на миналата седмица и до момента има 1500 заявления за финансова помощ, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП). 

Дружествата, засегнати от противоепидемичните мерки, могат да подават заявления за подкрепа до 16.30 ч. утре, 22 юни.

До момента са изплатени близо 120 млн. лева по първите две фази на програмата, а третата започна в началото на тази седмица. По нея вече има стотици подадени заявления за финансова помощ. 

Осигурените допълнителни средства са в размер на 55 млн. лв. От приходната агенция добавят, че третата фаза на програмата е свързана с удължаване на подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

Формулярите за кандидатстване в третата фаза се подават отново по електронен път. От НАП съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност съгласно Класификация на икономическите дейности 2008 (КИД - 2008) да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020 година, да подадат отчетите си в НСИ, преди да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още