IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителят на обходния път на Поморие трябва да бъде избран до края на ноември

Изграждането на допълнителни съоръжения на пътя ще увеличи индикативната цена на проекта до 24 млн. лв., коментира регионалният министър Лиляна Павлова

21:02 | 01.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Изпълнителят на обходния път на Поморие трябва да бъде избран до края на ноември

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) продължава с работата по обходите на Поморие и Ахелой, както и в участъка между двата града. Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова в Несебър, където участва в Осмата национална конференция по пътищата, съобщават от ведомството.

„Тръжната процедура за обходния път на Поморие е към края си, офертите на участниците в нея са разгледани и до края на ноември трябва да има избран изпълнител. Малко по-назад е процедурата за избор на строител на обхода на Ахелой“, посочва Павлова.

Тя разяснява, че в същото време трябва да бъдат разгледани парцеларните планове, които да бъдат одобрени от експертен съвет и след това внесени за одобрение от Министерския съвет.

„След като това стане, ще стартира процесът по отчуждение на имотите, като ще разчитаме на съдействие от местната власт. Очаквам активната строителна дейност да може да започне по-скоро през 2017 г., при наличие на осигурено финансиране“, казва Павлова.

Тя припомня, че заради получени оферти на стойност, надвишаваща максимално определения бюджет, тръжната процедура за избор на строител на пътя между двата града е прекратена.

Междувременно излезе докладът по оценка на въздействие върху околната среда, в който са заложени сериозни допълнителни мерки по отношение изграждането на пътя.

„Сега той се допроектира, като трябва да бъде повдигнат с около 1 метър, и да бъдат предвидени допълнителни съоръжения и дейности с цел опазване на околната среда и животинските видове“, е обяснява Лиляна Павлова.

Тя допълва, че това ще увеличи индикативната цена на проекта и тя ще достигне 24 млн. лв.

След като проектът бъде окончателно завършен, ще бъде обявена нова тръжна процедура за избор на изпълнител, като заради новата стойност на обекта, за изграждането му ще се разчита на целево финансиране от националния бюджет, пояснява още министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още