Йорданка Фандъкова: Ще насърчаваме велосипедния транспорт

Кризата и пандемията от коронавирус са накарали много хора да преосмислят начина си на пътуване

Йорданка Фандъкова: Ще насърчаваме велосипедния транспорт

Снимка: Дмимитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Коментари
1
 
3
 
4
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Невероятни са постиженията на Фандъкова да задръства движението. Изключително успешно работи племенника и, който отговаря за светофарите: примери колкото искаш, най-фрапиращият е в Красна поляна. В един момент дава червен сигнал за всички, а зелен само за трамвая, а може поне още два зелени сигнала да има в този момент. Абсолютна некадърност
2
 
5
 
3
Императорът до: serafima
преди 7 месеца
Фъндъкова винаги е мислила екологически !!! Доказателство за това са хилядите вонящи хъхрeшки талиги, които обикалят навред из София - не замърсяват въздухът (освен със смрад в радиус от 100 метра) и наторяват обилно улиците !!!
2
 
5
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Колко е фалшива госпожата? Вярва ли си, че е сътворила ефективен начин на транспорта в София??? Или учителката по съветски толкова си знае, но досега се скрива по един или друг начин чрез указанията й от друго място.

То не бяха ЦВЕТНИ пешеходни пътеки, за които тя възторжено говореше - слушах я - че ще стане по-светло и позитивно, които съдът отрече и СОС плати отново стотици хиляди лева за връщането на черно-бялата окраска. То не бяха велоалеите по "Раковски" и "Прага" (където съответно работя и живея, та и наблюдавам) - живото олицетворение на НЕФЕЛНИ, дори вредни идеи. Тези нешироки улици бяха ограничени още повече с неизползваните от никого велоалеи за по 200-300 метра. Предполага се, че после човек ще си премества велосипеда на гръб, може би. Единствената велоалея, която има смисъл е на "Цар Борис ІІІ". КАК, ЙОРДАНКЕ, не ОТБИРАШ???
Друга велика идея са умните светофари. Елате на петте кьошета да видите как от години не работят. И какъв беше смисълът им? Да, пари са дадени, само не знаем на кого.
Тук се казва, видяла жабата, че вола го подковават е тя вдигнала крак. Като в някои градове на Европа е така, това не значи, че и в нашия по друг начин архитектурно замислен град може да стане.

Сега е хвърлила око на "П. Евтимий" - ЧУДЕСНО, данке, в твой стил. Ще създадеш условия за тикане на автомобили и автобуси, нервно каране и жонглиране, за повече транспортни произшествия. Анадъмо? - биха казали от вашата водеща ви партия ДПС.

Като теменужките, засадени през януари пред НДК преди няколко години и ремонта на плочките, които веднага взеха да падат.

За любимите фирми за цветя на данка няма да пиша. Всички ги знаем.

ОМРЪЗНА МИ от СКУДОУМИЕ и корупция.
2
 
5
 
1
преди 7 месеца
С този калпав проект - отново ще се създадат задръствания. Никакви сериозни проблеми не се решават, освен да се преасфалтира някоя улица (и то ограничено) и някое тротоарче да се оправи. За всичко друго проблемите не мърдат. Къде е ограничаването на застрояването и плътността да се намали. Кръстовища на две нива да се правят. Премахнете бус ленти там където не е нужно. Забранете строителство в определение райони (мораториум). Изграждайте подземни паркинги, вкл. и в кварталите.
Какви са ви проетите - ще нарисувате пътното платно на бул.Патриарх Евтимии(бус+вело лента), така че да задръстите и тази улица.