IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йорданка Фандъкова: Ще насърчаваме велосипедния транспорт

Кризата и пандемията от коронавирус са накарали много хора да преосмислят начина си на пътуване

15:48 | 22.05.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Дмимитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Дмимитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

С проекта за трансформация на бул. „Патриарх Евтимий“ се насърчава велосипедният транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, цитирана от Агенция „Фокус“. Столичният градоначалник посочи, че кризата и пандемията от коронавирус са накарали много хора да преосмислят начина си на пътуване. 

Според нея тенденция в цяла Европа е общините да мислят малко повече за велосипедистите. „Така че проектът, който представяме днес, е част от пакет от проекти, насочен към по-бързата реализация на проекти, свързани с велоалеите и пешеходните пространства", обясни Фандъкова и добави, че това е проект, който не изисква сериозен финансов ресурс. 

„Идеята е с малки намеси в организацията на движението да се насърчава пешеходният и велосипедният и предимството на градския транспорт“, каза още кметът на София. „В този проект е помислено за всички участници в движението. Това е един проект, който показва и нашата визия за превръщането на София в град на хората", добави тя. 

Вижте повече в снимките в нашата галерия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
stefsto
преди 3 години
Невероятни са постиженията на Фандъкова да задръства движението. Изключително успешно работи племенника и, който отговаря за светофарите: примери колкото искаш, най-фрапиращият е в Красна поляна. В един момент дава червен сигнал за всички, а зелен само за трамвая, а може поне още два зелени сигнала да има в този момент. Абсолютна некадърност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
Императорът
преди 3 години
Фъндъкова винаги е мислила екологически !!! Доказателство за това са хилядите вонящи хъхрeшки талиги, които обикалят навред из София - не замърсяват въздухът (освен със смрад в радиус от 100 метра) и наторяват обилно улиците !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
serafima
преди 3 години
Колко е фалшива госпожата? Вярва ли си, че е сътворила ефективен начин на транспорта в София??? Или учителката по съветски толкова си знае, но досега се скрива по един или друг начин чрез указанията й от друго място.То не бяха ЦВЕТНИ пешеходни пътеки, за които тя възторжено говореше - слушах я - че ще стане по-светло и позитивно, които съдът отрече и СОС плати отново стотици хиляди лева за връщането на черно-бялата окраска. То не бяха велоалеите по "Раковски" и "Прага" (където съответно работя и живея, та и наблюдавам) - живото олицетворение на НЕФЕЛНИ, дори вредни идеи. Тези нешироки улици бяха ограничени още повече с неизползваните от никого велоалеи за по 200-300 метра. Предполага се, че после човек ще си премества велосипеда на гръб, може би. Единствената велоалея, която има смисъл е на "Цар Борис ". КАК, ЙОРДАНКЕ, не ОТБИРАШ???Друга велика идея са умните светофари. Елате на петте кьошета да видите как от години не работят. И какъв беше смисълът им? Да, пари са дадени, само не знаем на кого.Тук се казва, видяла жабата, че вола го подковават е тя вдигнала крак. Като в някои градове на Европа е така, това не значи, че и в нашия по друг начин архитектурно замислен град може да стане.Сега е хвърлила око на "П. Евтимий" - ЧУДЕСНО, данке, в твой стил. Ще създадеш условия за тикане на автомобили и автобуси, нервно каране и жонглиране, за повече транспортни произшествия. Анадъмо? - биха казали от вашата водеща ви партия ДПС. Като теменужките, засадени през януари пред НДК преди няколко години и ремонта на плочките, които веднага взеха да падат. За любимите фирми за цветя на данка няма да пиша. Всички ги знаем.ОМРЪЗНА МИ от СКУДОУМИЕ и корупция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
ПИЧ
преди 3 години
С този калпав проект - отново ще се създадат задръствания. Никакви сериозни проблеми не се решават, освен да се преасфалтира някоя улица (и то ограничено) и някое тротоарче да се оправи. За всичко друго проблемите не мърдат. Къде е ограничаването на застрояването и плътността да се намали. Кръстовища на две нива да се правят. Премахнете бус ленти там където не е нужно. Забранете строителство в определение райони (мораториум). Изграждайте подземни паркинги, вкл. и в кварталите. Какви са ви проетите - ще нарисувате пътното платно на бул.Патриарх Евтимии(бус+вело лента), така че да задръстите и тази улица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още