IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интересът на руски туристи към България се засилва

След спирането на полетите до Египет търсенията за посещения у нас са нараснали, отчита руската асоциация на туроператорите

10:00 | 28.12.15 г.
Интересът на руски туристи към България се засилва

След спирането на полетите от Русия до Египет търсенията за посещения в България са нараснали, предава ТАСС, като цитира Асоциацията на руските туроператори (АТОР).

От асоциацията са отчели търсенията в търсачката на сайта Слетат.ру. През ноември най-търсени са били оферти за Тайланд, Индия и Виетнам. За ноември 2015 година се наблюдава положителна динамика в търсенията на почивки в 13 от страните в топ 30, сред които е и България - Тайланд, Индия, Виетнам, Обединените арабски емирства, Шри Ланка, Израел, Мексико, България, Андора, Абхазия, Австрия, Китай и Йордания, отбелязва асоциацията на туроператорите. 

В сравнение с октомври от първата десетка на търсенията на руските туристи е отпаднал Кипър. Неговото място е било заето от Шри Ланка. България не е в топ 10.

Нарастване на броя на руските туристи в България догодина прогнозира и пиар директорът на туристическата фирма „Тез тур” Лариса Аханова, цитирана от интернет агенцията Лента.ру. Според нея руските туристи, които не могат да почиват в Египет, ще се насочат предимно към Обединените арабски емирства, Кипър, Израел, Тайланд и Шри Ланка. Очаква се и растеж на посещенията в България, Гърция и Кипър, допълва тя.

Аханова посочва, че от 1 януари България ще свали цените за визи за руски граждани от 35 на 10 евро. Освен това страната ни не планира да въвежда система за биометрични данни и предлага множество варианти за почивка - балнеология, екскурзионни програми, религиозен туризъм, винарски туризъм и кулинарен туризъм. Помага и фактът, че българските хотели също работят на системата all inclusive, допълва Аханова.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още