IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова

Проектът на Кирил Петков ще привлече младите хора, заяви вицепрезидентът

16:00 | 20.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори. Това обяви днес вицепрезидентът Йотова по време на официално посещение в Свищов. По думите ѝ в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях водещ ще бъде цветът на България, предаде БГНЕС.

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, като по думите ѝ той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация. 

Струва ми се, от първите заявки, по-скоро това ще бъде една центристка партия, която много ми прилича на начина, по който през 2017 г. стартира партията "Франция напред" на г-н Макрон. Много ми прилича на програмата на "Граждани в Испания", това също е центристка партия. Вероятно тези млади хора ще търсят своята политическа реализация в този спектър, коментира тя.

Днес ние ще започнем конструирането, то вече е в много голяма степен готово, на нашия инициативен комитет, ще бъде обявен съвсем скоро, защото спазваме и съответните срокове, дадени от ЦИК. Ще видите, че там ще има хора от най-различни политически цветове, допълни Йотова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още