IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има съгласие за нормализиране на работата в ТЕЦ "Бобов дол"

То е било постигнато на среща между министрите Щонов и Жекова с ръководството на ТЕЦ-а и представители на синдикатите

14:46 | 06.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Има съгласие за нормализиране на работата в ТЕЦ "Бобов дол"

Служебните министри на икономиката и енергетиката Васил Щонов и на околната среда и водите Светлана Жекова се срещнаха с ръководството на ТЕЦ „Бобов дол“ и представители на синдикатите, съобщиха от МИЕ.

Обсъдена бе създалата се ситуация в ТЕЦ „Бобов дол“ и въгледобивните дружества, доставящи въглища на централата – „Открит въгледобив – Перник“, „Стаянци“, „Бели брег“ и „Чукурово“. Благодарение на конструктивния диалог по време на срещата бе постигнато съгласие за нормализиране работата на ТЕЦ „Бобов дол“ и въгледодобивните предприятия в региона. 

Срокът  за извършване на пробните изпитания на сероочистващата инсталация за едновременна работа на блокове 1 и 2 се удължава до 17 откомври 2014 г. През този период централата може да работи на обща мощност до 330 МВт. Трети блок е разервиран като студен резерв спрямо комплексното разрешително.

След 17 октомври 2014 г. ТЕЦ „Бобов дол” се задължава да намали мощността на блокове 1 и 2 до максимум 180 МВт, освен ако няма допълнително разрешение от МОСВ за продължаване на пробните изпитания.

Ръководството на ТЕЦ „Бобов дол” поема ангажимент да организира производствения процес по начин, съотвестващ на максимално разрешените мощности до и след 17 октомври и да не допуска кризисна ситуация с доставката на въглища и заетостта на миньорите.

Добивът на въглища в софийски, пернишки и бобовдолски регион следва да бъде съобразен с възможностите за оползотворяването му в централата и наредбата за запасите от зимния период. Представители на синдикатите потвърдиха съгласието си с удължаването на изпитателния срок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още