Икономист: Ерата на безкраен икономически растеж скоро ще приключи

По-високият ръст на БВП в България не определя качеството на живот на хората, смята Димитър Събев

Още по темата
Коментари
0
 
0
 
7
khao до: Valentin13
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ти каза растеж (growth)... а не приход (Revenue)... що ползваш чужди думи без да ги разбираш... айде сега марш от мен до другото дърво и обратно :):):)Нима не може да имаш увеличен приход, без да имаш растеж, неук старшина ?
2
 
1
 
6
преди 1 месец
Възможно е и някога да приключи времето на икономическитя растеж, но едва ли ще е в близките 100-200 години.
1
 
2
 
5
Valentin13 до: Valentin13
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Уточнявам се заради разни единадесетокласници тук из форума - всеки мениджър в годишния план, 1 ви ред е Revenue и после идват Cost of Goods Sold и Gross Profit. Друг важен компонент е EBIT и накрая идва Net Income. Така, че ръст на продажбите е първото, което искат да чуят Съвета на Директорите.
0
 
2
 
4
khao до: Valentin13
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Старши... ти май не правиш разлика между растеж и печалба... Меринджеите обещават печалба, растеж обещават политиците !Иначе статията е много некоректна.. всеки знае кои неща са безкрайни, вселената .... и интелекта на военния ! Растеж в тоя списък няма ! :):)
2
 
2
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
автора казва нещо правилно, но може би не се изказва добре. Досега всеки икономически обект планираще и обещаваше определен процент годишен ръст, но винаги ръст. Иначе, ако не, мениджърския екип си отиваше и идваше друг, който обещава. С отварянето на различни нови пазари и продукти, някакси ставаше. Идва момента, когато пазарното нарастване става невъзможно и субекти, като банки и други финансови институции, политически субекти, борсови играчи и други, изпадат в състояние на невъзможност да водят бизнеса си, защото без нарастване, те нямат други приходи.
1
 
7
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Нека журналист да пише за икономика, но нека и да разбира от нея. В мантериала, а вероятно и в главата на автора има голяма боза. Какво значи БЕЗКРАЕН икономически растеж, който да приключи и какъв тряБва на негово място да дойде - краен? "Ерата на растежа е към края си"!!!!!!! Определено този човек няма представа от същността, ролята и величината на растежа. Върху природата на икономическия растеж се крепи човешкият прогрес. А темпове на БВП, каквито се регистрират, включително в България от 2.5-3.5% определено са ниски е недостатъчни. Погледнете абсолютните числа на БВП, включително на човек от населението, и ги сравнете с тези в другите страни на ЕС. България е на последно място с 53% при 100% за ЕС-27.Такава бърканица в главата на автора има, че дори не ми се коментира. Навъдиха се какви ли не.
0
 
6
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Каква е тая пародия, журналист да пише икономически трактат :)