IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ясни са изпълнителите на ремонта на трите виадукта по "Хемус" и "Тракия"

Стойността на обществената поръчка е 43 млн. лв., а срокът за изпълнението й е 18 месеца от официалната дата на възлагането й

13:45 | 14.09.12 г.
Ясни са изпълнителите на ремонта на трите виадукта по "Хемус" и "Тракия"

Вече са ясни изпълнителите на ремонтните дейности на трите виадукта по автомагистрали „Тракия“ и „Хемус“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Обществената поръчка за ремонта и рехабилитацията на моста „Вършилата“, част от "Тракия", ще бъде възложена на строителното сдружение „Геострой – Мостремонт 97 - Пътстрой 92”. Предложената от него сума е почти 6 млн. лв без ДДС.

Проектирането и извършването на ремонтните работи върху съоръжението на аутобана преди разклона за с. Церово., върху магистрала "Тракия", ще бъде извършено от „Порр Бау” ГмБХ. Офертата, дадена от компанията, е 7,25 млн. лв без ДДС.

Третият виадукт – мостът „Бебреш”, който се намира преди тунел „Топли дол” на магистрала „Хемус“ ще бъде ремонтиран от дружеството „ГБС Инфраструктурно строителство“.  Ценовото предложение за рехабилитационни работи е на стойност малко над 12,9 млн. лв. без ДДС.

Предвижда се да бъде направен ремонт на пътното платно, връхната конструкция и долното строене, както и на прилежащите терени на съоръженията. 

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 18 месеца от датата на официалното й възлагане.

За ремонта на посочените съоръжения в края на май правителството пренасочи 43 млн. лв. бюджетни средства от парите за текущи ремонти на пътища и поправка на проблемни мостове.

Припомняме ви, че пътната агенция обяви процедурата за възлагане на ремонт на трите виадукта в началото на юни.

Тогава обществената поръчка бе разделена на три позиции, за всеки отделен виадукт.  До края на срока за подаване на ценови предложения за участие кандидатите да се включат бяха общо 10.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още