IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ясни правила за чуждите туристи у нас искат от бранша

Прогнозите за летния сезон са малко по-добри от миналата година, каза Димитър Попов

14:26 | 21.04.21 г.
Ясни правила за чуждите туристи у нас искат от бранша

Най-доброто за туристическия бранш в момента е да отпаднат всички ограничения за влизане в България. Това каза Димитър Попов, член на Асоциацията на туроператорите и туристическите агенти, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Той заяви, че към момента, в началото на сезона, няма нищо разписано, а трябва да има ясно регламентирани правила по отношение на чуждестранните туристи, които ще пристигат в България.

Гостът даде пример с изискването за 10-дневна карантина за пристигащите у нас, която според него трябва да отпадне.

„Няма никакво медицински обосновано предположение, че например един датчанин, който ще дойде на почивка в Слънчев бряг, ще бъде по-опасен от един софиянец“, посочи Попов. 

По думите му съществуват големи неизвестни преди началото на летния сезон. "Най-големият английски оператор анулира всички полети до 31 май, а това на свой ред означава, че туризмът и през юни е под голям въпрос", заяви Попов. И допълни: „Прогнозите не са много оптимистични, все пак са малко по-добри от миналата година.“

По отношение на ваксинационния паспорт Димитър Попов смята, че той би успокоил до голяма степен туристите.

„Посланието трябва да бъде – "Да! Пътувайте в България - в България също е безопасно". Ако има нещо приоритетно преди летния сезон в туризма, то трябва да бъдат ваксинирани хората на първа линия в бранша“.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още