IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Христина Христова: Работодателите и синдикатите трябва да смекчат тона

Tрябва да се постигне баланс между гъвкавостта и сигурността на пазара на труда, заяви бившият социален министър

20:35 | 04.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Христина Христова: Работодателите и синдикатите трябва да смекчат тона

Работодателите и синдикатите трябва да смекчат тона на разговорите си, заяви в ефира на Bulgaria On Air бившият социален министър Христина Христова.

По думите ѝ тонът показва, че вече се навлиза в предизборна ситуация. Христова смята, че случващото се оказва допълнителен натиск върху правителството от страна на социалните партньори и то в ситуация, в която кабинетът се ползва с изключително ниска подкрепа.

“Демокрацията изисква диалог. Всяка от мерките може да се коментира, но водещо трябва да е едно - да се постигне баланс между гъвкавостта и сигурността на пазара на труда”, категорична е Христина Христова.

Според нея никога не е късно за промени и може да се направи нов преглед на предложените мерки.

Бившият социален министър настоява да се обсъди отново ролята на агенциите за временна заетост и подчертава, че голяма част от компаниите по света работят чрез тях. Освен това Христова съветва да се облекчи процедурата за уведомяване на НАП за сключен трудов договор от три на седем дни, така че работодателят да може спокойно да изпълни задълженията си.

По думите на Христова трябва да се насърчава конкурентоспособността и за увеличаването на заетостта, защото данните за безработицата са катастрофални. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още