IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Хемус" остава приоритет за кабинета, ще заличава регионалните различия

В момента тече предпроектно проучване за магистралата, обясни регионалният министър Терзиева

15:44 | 10.09.13 г.
"Хемус" остава приоритет за кабинета, ще заличава регионалните различия

                                                                                                                            От: Нели Мартинова

Кабинетът не се отказва от изграждането на автомагистрала "Хемус"  и то като един от приоритетните за държавата проекти. Това стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, която посочи , че с изграждането на тази магистрала правителството цели намаляване различията между регионите в страната, пише Dnes.bg.

Терзиева уточни, че в момента тече предпроектно проучване за магистралата. След като бъде готово, ще се знае и точната сума, нужна за цялостното изграждане на аутобана.

Коментарите на ресорния министър бяха във връзка с изказването на бившия регионален министър Лиляна Павлова, че АМ "Хемус" има възможност да бъде изградена с европари. Полярното мнение на Павлова дойде, след като новото правителство заяви, че ще търси нови начини за изграждането на "Хемус". Един от предлаганите е публично-частното партньорство под формата на концесия.

Тя отново припомни, че индикативната стойност на проекта е 800 млн. евро, а предвидените пари за България по оперативна програма "Транспорт" през следващия програмен период 2014-2020 г. ще бъдат недостатъчни за довършването му.

Припомняме, че в края на юли регионалният министър Терзиева даде официалното си обещание, че "Хемус" ще бъде завършена до края на 2018 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още