IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германско издателство придобива пълен контрол върху "Анубис" и "Булвест-2000"

Klett Lernen und Information вече частично контролира двете издателства на учебници

13:02 | 17.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Германското издателство Klett Lernen und Information иска да придобие пълен контрол над издателствата „Анубис“, „Булвест-2000“ и дистрибутора им „Анубис-Булвест“ заедно със собствениците и управители на двете български издателства Владимир Топенчаров, Явор Стефанов и Николай Табаков, вижда се от съобщение за концентрация, публикувано в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Германската компания вече контролира дялове от издателствата и дистрибутора в съдружие с Топенчаров, Стефанов и Табаков. Първата сделка с акции е от 2013 г., а второто прехвърляне беше одобрено от антимонополния регулатор през 2016 г.

Klett Lernen und Information оперира в България чрез две компании - „Раабе България“, която издава професионална литература, и „Клет България“ ООД, бившата „ПОНС България“ - издател на речници и материали за чуждоезиково обучение.

„Издателска Къща Анубис” ООД и „Булвест-2000” ООД са сред лидерите на българския пазар на учебна литература, като издават и художествена литература за възрастни и деца и юноши.

Бизнесът с учебници и учебни помагала е най-доходоносният в издателския бранш, но и най-силно регулираният. Държавата одобрява учебниците, както и ги плаща за учениците от първи до седми клас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още