IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ обещаха на СДС избираемо място в листата за евроизборите

Официалното представяне на листата е на 31 март

12:24 | 20.03.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на СДС Румен Христов.<em> Снимка: БТА</em></p>

Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на СДС Румен Христов. Снимка: БТА

ГЕРБ и СДС обсъждат общо явяване на европейските избори. Това обявиха лидерите на двете партии след среща в централата на ГЕРБ, предаде БТА.

Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че е нормално най-старата дясна партия и партията, която е нанесла най-много поражения на БСП - ГЕРБ, да си сътрудничат. Разпоредил съм се да им се даде силно избираемо място, поне двама души да има в листата от СДС, убедени демократи - хора, които като отидат в Брюксел, ще защитават каузите на ЕНП, посочи Борисов. Той отбеляза, че щабовете ще продължат да работят как ще бъдат изписани плакатите и агитационните материали. 

Това беше първа среща и мислим, че можем да намерим общи точки за съвместно явяване на изборите, заяви председателят на СДС Румен Христов. Той припомни писмото на председателя на ЕНП Жозеф Дол, който е призовал да направят всичко възможно да обединят десните избиратели, за да имат по-голямо представителство в Европейския парламент.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че другата седмица в четвъртък ще бъде втората среща между ГЕРБ и СДС, а дотогава ще изчистят всички детайли преди официалното представяне на листата на 31 март.

"Разчитаме на твоята мъдрост", обърна се Бойко Борисов към Владимир Кисьов в края на срещата и отбеляза, че той е първият преговарящ за присъединяването на България към ЕС.

„СДС избра ГЕРБ и обезсмисли партньорството ни“, завиха по този повод от политическото обединение Демократична България, което събира партиите „Движение Да България“,   „Демократи за силна България“ и „Зелените“.

Разговорите с „Демократична България“ са прекратени снощи от тях заради днешния разговор с ГЕРБ, заяви на днешната пресконференция Румен Христов, цитиран от БНР. „Време е десницата да излезе от землянката“, коментира той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
serafima
преди 5 години
Ненапразно СДС (наистина, какво беше това - група мераклии да се върнат във властта без особени изгледи?) отива при ГЕРБ. *** при ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
forexar
преди 5 години
СДС ? какво беше това ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още