ГЕРБ атакува в Конституционния съд текстове от Изборния кодекс

Жалбата е срещу машинното гласуване, избора на ЦИК и мажоритарния вот

ГЕРБ атакува в Конституционния съд текстове от Изборния кодекс

Снимка: БГНЕС

Още по темата
Коментари
   1| 2| 3    
2
 
0
 
21
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
Това беше преди 30 г май :) ама за тях не споря, устава им не съм чел. :)
0
 
4
 
20
khao до: georgi_shum
преди 1 месец
Няма профилна снимка
хаха, когато си предубеден, няма какво да направя. :))апропо КС беше обявил дпс за законна партия, въпреки ясното определение в устава им, че са етническа...
2
 
0
 
19
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
Пак не прави примерите равни :)
0
 
0
 
18
khao до: georgi_shum
преди 1 месец
Няма профилна снимка
:)) даже проверих... гласуването още е задължително... вярно, няма санкция или наказание ако не гласуваш... но е задължително
3
 
0
 
17
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
Не знам дали разсъждавам като тях :) просто търся логика. И добре няма те убвждаам повече, ще видим какво ще реши КС.
1
 
3
 
16
khao до: georgi_shum
преди 1 месец
Няма профилна снимка
разсъждаваш като тях, даже ползваш същите думи :)) за това ти казвам че им ползваш опорките :) .. но сега се сетих... гласуването е задължително.. следователно вече е задължение.. и няма разлика.
2
 
1
 
15
georgi_shum до: georgi_shum
преди 1 месец
И без да искам да продължавам спора, но отвори някой учебник по обща теория на правото и виж разликата между права (каквото е правото на глас) и задължението (каквото е задължението да плащаш данъци върху реалния си доход). Може даже и в уикипедия да погледнеш. И надявам се ще разбереш, че няма как да сравняваш нещата.
2
 
1
 
14
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
Не ти давам опорки. Просто разсъждавам. И няма се съглася, че е едно и също, както казах КС ще го реши.И пак не герб са забранявали одит ЦИК не разреши. Герб дори и с Патриотите не контролираха ЦИК. И мисля, че кой да одитира машините беше решено от ЦИК с почти пълно мнозинство. Ще се разровя да намеря решението.Аз също съм длъжен да сертифицирам част от оборудването си ежегодно. От държавната агенция по метрология и технически надзор или частна лицензирана компания. През годините съм ползвал различни и от опит мога да кажа, че държавната е много по професионална и строга..Пак ти казвам контролиран и купен вот с машина не можеш да го решиш. Още повече, всяка, абсолютно всяка партия купува гласове. Даже и ДБ но това не влияе значимо на резултата. Невъзможено е да се купят повече от 40-50 000 макс 80 000 гласа общо. Не от дадена партия. За конрилирания е същата работа и той работи главно в Турция. Това не влияе съществени на резултата и никога не е. Специално сега купуват даже не толкова самите партии, а отделни кандидати заради преференциите. И пак не ме разбирай грешно аз съм твърдо против купуването и трябва да се търси начин за борба с него. Но това не е начина. Даже. ей сега се сещам за супер евтин вариант как машинното гласуване даже може да направи купуването или по точно конрилирането на купения вот още по лесно и ефективно. Но пак съм са това да го има.
0
 
4
 
13
khao до: georgi_shum
преди 1 месец
Няма профилна снимка
едно и също е... говориме за метода на плащане и гласуване... нищо общо с права и задължения.и защо ми пускаш гербавите опорки :))) защо гласуваха толкова малко има причини... една от тях е заради контролирания вот... друга е защото едни партии агитираха да не се гласува... трета причина е че мутрите НЕ позволиха независим одит и т.н.т. ... и т.н.т.Ние (в сегашната ми фирма и в предишните) всяка година... повтарям всяка година правим секюрити одит от външна независима фирма.
2
 
2
 
12
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
Не са сравними плащането на данък е задължение, избора е право. Но няма нужда да спорим за това КС ще каже скоро.Аз пак казвам не съм против машинното гласуване. Даже в един момент и аз ще гласувам така. Но ограничаване правото на избор е недопустимо според мен.Пак *** пример. Майка ми макар и вече на възраст ползва свободно всякакви мобилни устройства - таблети, смартфон, лаптоп. Но не вижда добре поради проблем с очите сериозен. И за да чете трябва екрана да и е на 10-15 см от очите. Сега това гласуване с машина което се прави пред всички ще я притесни щото ще трябва да заляга над машината за да види къде какво да натиснете. И понеже е стеснителна натура това вече я притеснява как ще гласува. И вече може казала, че ще си подава заявление да гладува с бюлетина. Което пак е допълнителня преграда пред правото. Отделно на току що миналите години избори при над 80 % покритие на секциите на около 90 % от избирателите с машини, едва под 30% от хората избраха да гласуват с тях? По какво логика ги задължаваме сега да гласуват само с тях?Ако някой е решил да си продаде гласа машината с нищо няма му попречи...Нужно ли е да ти казвам как може да докажеш, че си гласувал за този, за който са ти платили?
   1| 2| 3