IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г. Лозанов: Министерските рокади не са успех, нужна радикална промяна

Правенето на политика в България в момента далеч не отговаря на очакванията на хората, каза мединият експерт

12:22 | 24.07.20 г.
<p>
	Доц. Георги Лозанов, медиен експерт. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Доц. Георги Лозанов, медиен експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Протестите са санитарна сеч в политиката, която трябва да се появява периодично непременно. Протестите са доказания механизъм, по който се извършват действия, така че да има достатъчно радикална промяна до следващия период от протести. Това каза доц. Георги Лозанов, медиен експерт, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Плакатите на протестите са с много жив и остроумен почерк направени. Това е показателно, че в тези протести се включва ново поколение със своя начин на говорене и със стилистика, която е формирана в социалните мрежи", каза експертът.

По думите му министерските рокади не са успех. Според доц. Лозанов е нужна радикална промяна и козметичните промени не са достатъчни. 

"В социалните мрежи хората намират повече свобода и откровеност – това, което не могат да намерят в реалността. Ако се страхуваме, че ще се злоупотреби със свободата, никога няма да може да й се радваме", посочи той.

Доц. Лозанов коментира, че протестите, които идват с откровеността на общуването в социалните мрежи, са насочени именно срещу тази двойна игра в обществения живот. 

Според него правенето на политика в България в момента далеч не отговаря на очакванията на хората. "Около протестите има много търсачи на бъдещ политически вот".

Очаквайте видео с целия разговор на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още