IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд „Земеделие“ вече подписва договори за преструктуриране на лозя

Експертите от ДФЗ ще се свързват лично със земеделските производители, чиито договори са готови

11:34 | 18.07.14 г.
Фонд „Земеделие“ вече подписва договори за преструктуриране на лозя

В Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) вече се подписват договорите на бенефициенти по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014 -2018 г. Договорите се пописват от новия изпълнителен директор Атанас Добрев, съобщават от Фонда.

От днес експертите от разплащателната агенция ще се свързват лично със земеделските производители, чиито договори са готови. Лозарите ще бъдат поканени в Централно управление на ДФ „Земеделие”, за да подпишат и получат документите.

Приетите 65 проекта са за конверсията на сортовия състав на насажденията, преструктуриране на лозята и подобряване на техниките за управление на лозята. По тях Фондът ще изплати близо 28 млн. лева.

Всички кандидати, подписали договорите си по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя до 21 юли 2014 г., ще могат да подадат заявления за авансово плащане. Според изискванията на програмата документите се подават след десетия ден от датата на сключване на договора, но не по-късно от 31 юли за съответната финансова година.

По тях може да бъде изплатена до 80% от финансовата помощ за инвестицията, в случай че реализацията на проекта е започнала. Кандидатите, които не успеят да издадат банковите си гаранции в определения 10-дневен срок, ще могат да подадат заявления за авансово плащане в периода от 16 октомври 2014 г. до 20 януари 2015 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още