IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд на фондовете избра посредник за първия Мецанин фонд, насочен изцяло към България

“Бългериан Мецанин Партнърс” ще управлява публични средства в размер на 75,3 млн. лева, които ще инвестира във фирми в зряла фаза и с потенциал за растеж

10:27 | 22.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Фонд на фондовете избра фонд мениджър за управлението на Фонд Мецанин/Растеж, като средствата са осигурени по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие, съобщиха от фонда.

На база извършената оценка на предложенията на участниците за посредник беше определен “Бългериан Мецанин Партнърс” ДЗЗД, в който партньори са Иван Христанов, Евгени Ангелов, Диана Аладжова и Лоид Шулц.

Освен тях, членове на обединението са “Ривър Стикс Кепитъл” ЕАД (с едноличен собственик на капитала Елвин Гури) и Елеонора Сърбова. 

“Бългериан Мецанин Партнърс” ще управлява 75,3 млн. лв. публични средства, като се очаква да привлече и допълнително частно финансиране от минимум 28,5 млн. лв.

Размерът на инвестициите във всяко предприятие ще е в диапазон от 4,9 млн. лв. до 13,7 млн. лв.

Инвестиционният период на инструмента ще продължи до края на 2023 година.

Investor.bg припомня, че „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД е търговско дружество със 100% държавно участие в капитала. Правата на държавата в дружеството се упражняват от министъра на финансите. Дружеството беше учредено с решение на правителството от 22 юли 2015 г. и е с основен предмет на дейност управление на финансовите инструменти, които се прилагат по програмите, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд и Кохезионния фонд, както и по Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейския фонд за морско дело и рибарство в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още