IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова кани Кристиан Кръстев за зам.-кмет по транспорта

Нови направления, повече работа за администрацията и експерти в управлението на столичното кметство, поиска софийският градоначалник

16:57 | 06.12.19 г.
<p>
	<span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Йорданка Фандъкова.&nbsp;</span><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Йорданка Фандъкова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разговаляла с Кристиан Кръстев, бивш министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г., да стане зам.- кмет по транспорта.

Това стана ясно при представянето на новата структура на Столичната община, която градоначалникът на София  обеща преди да спечели четвъртия си кметски мандат.

Кристиян Кръстев трябва да заеме поста, който беше овакантен от Евгени Крусев след скандалния ремонт на ул. „Граф Игнатиев“. В приоритетите на Фандъкова е по-удобен и бърз градски транспорт, който да става по-привлекателен и предпочитан от гражданите на София. “За целта създавам Направление „Транспорт и градска мобилност“. Да направим градския транспорт по-привлекателен е и една от мерките за подобряване на качеството на въздуха”, съобщава тя.

От информацията на сайта на Столична община се вижда, че за структурните промени в кметството Йорданка Фандъкова ще разчита на професионалисти, а не на политически назначения.

След Нова година деловодството на Столична община на „Московска“ 33 ще работи в събота до 14 ч. Сега работното време е от 7.30 до 19.30 всеки работен ден.

Столичният кмет се надява с проекта си, който трябва да приеме Столичният общински съвет, да въведе ред и контрол при строителството на инфраструктура и публични обекти, по-добър и удобен градски транспорт,  повече бързина и удобство за гражданите и бизнеса в административните услуги и по-висок икономически растеж и инвестиции в града.

“За повече контрол и ред в строителството и ремонтите – създавам направление „Обществено строителство“. В него влизат дирекциите, които отговарят за строителството на транспортна инфраструктура, на обществени сгради, посочва кметът. –  Освен това към направлението създаваме дирекция, която ще отговаря за планирането, проучването и възлагането на всички публични обекти. „Софпроект“ ще премине на директно подчинение на новия зам.-кмет по строителство. Човекът, който ще оглави това направление ще бъде инженер, с доказан опит.”

За по-бързо и удобно за гражданите и за бизнеса обслужване от общинската администрация, за повече публичност, активна връзка с гражданите и активна работа по привличане на нови инвеститори в София Фандъкова прави направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“. За този ресор е поканен Владимир Данаилов, настоящият директор на Общинската агенция за инвестиции.

Предложени са и промени за преструктуриране в рамките на съществуващите направления.

Към направление „Финанси“ ще се включи и направление „Здравеопазване“.  Към направлението преминават и дирекции „Общинска собственост“ и „Обществени поръчки и концесии“.

За да гарантираме активната работа по привличане и защита на европейски средства, от една страна и от друга, поставяне на специален акцент върху развитието на София като туристическа дестинация, в Столична община ще има направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ от преструктурирането на сегашното направление „Инвестиции и строителство“.

“Засилваме юридическия капацитет на всяко направление, както с юрист в направлението, така и с нов отдел в направление „Правен и административен контрол“, информира Фандъкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още