IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Цената на парното няма общо с парите на "Топлофикация" в КТБ

Няма основание за промяна в цената, отоплителният сезон е в ход и газът е осигурен, подчерта столичният кмет

15:31 | 30.11.14 г. 3
Фандъкова: Цената на парното няма общо с парите на "Топлофикация" в КТБ

Политическа спекулация е твърдението, че ще се промени цената на парното отопление заради блокираните в Корпоративна търговска банка (КТБ) средства на "Топлофикация" - София, каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Няма нищо общо между блокираните средства и цената, която се определя от ДКЕВР, и на нея не се отразяват депозитите на което и да е дружество, каза още Фандъкова. Тя подчерта, че няма основание за промяна в цената, отоплителният сезон е в ход и газът е осигурен.

"Топлофикация" - София работи и гарантира сезона, а новото ръководство на дружеството направи така, че по никакъв начин блокираните в КТБ средства на дружеството да не се отразят на отоплителния сезон, каза още Фандъкова. Тя увери, че дружеството плаща текущите си сметки към "Булгаргаз", както и текущите си разходи. Блокираните средства се отразиха само на част от капиталовата програма, отбеляза тя.

Общинският съвет разглеждаше възможностите и за цесии, но при много ясни условия, които да не са в ущърб на "Топлофикация" - при 100 процента покритие, но за съжаление към момента това е невъзможно и ще се търси решение в бъдеще според решенията на синдиците на банката, допълни столичният кмет.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ПИЧ
преди 9 години
Формално е права, доколкото цените на топлото се определят от ДКЕВР.Обаче, от финансова гледна точка това е крах за дружеството, аз не знам как то не е фалирало - вероятно Булгаргаз изчаква с плащанията, а се говори че и Булгаргаз е в тежко финансово състояние.А тия от правителството раздават пенсии и вдигат заплати. А те трябва да стягат колани по-яко от Дянков дори.89.5 млн.лева, третия по големина депозитор в КТБ, това е огромна сума - и защо държат такива пари, след като имат и огромни задължения - веднага разплащай. Що за управление на парите.Те Булгаргаз и те със 17,5 млн.лв вътре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
alexx
преди 9 години
Хехе, сладурана. Някакви си 80 млн в банката нямат нищо общо при дружество, което дължи 500 млн.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
fortiss
преди 9 години
А, хубава работа!!! А с какво има общо???В случай, че не са проблем онези 80 милиона, защо не намалихте цените - нали има буфери и то големи???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още