IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екосистемата от стартъпи подкрепя сделките по сливания и придобивания

България се конкурира успешно за инвеститорски интерес в сектора на технологиите, медиите и телекомуникациите, посочи Катерина Краева от Wolf Theiss - България

12:25 | 01.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Като успешен пример за такава приключена сделка тя даде с одобреното от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) придобиване на "Солитрон България" от ALSO Holding. "При тази сделка видяхме един институционален инвеститор с немски капитали, посочи Краева. "Софтуер Груп" също е сред компаниите, които се развиват доста динамично. През последната година привлякоха външно финансиране, насочени са към чужди пазари", посочи Краева.

Тя коментира, че скоро не се очакват инвестиции от германските пенсионни фондове в България, като причината според нея е недоверието към нашия пазар.

Катерина Краева взе отношение и по темата за китайските инвестиции в България, като отбеляза, че Китай възприема Източна Европа като входна точка на инвестиции в Европа и че в тази част от континента сделките са по-ниска стойност спрямо останалите.

По повод спирането на някои знакови сливания и придобивания от страна на КЗК партньорът в правната кантора Wolf Theiss - България смята, че се е повишила ролята на регулаторите в областта на конкуренцията и тя е на европейско ниво, но се посочва като основен проблем при сделките след тези, свързани с интелектуалната собственост и данъчния режим.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още