IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дончо Барбалов поема временно ресор „Транспорт” в София

Във вторник зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев подаде оставка заради скандала с ремонта на ул. „Граф Игнатиев”

11:36 | 06.12.18 г.
<p>
	<em>Ремонтът на ул. &quot;Граф Игнатиев&quot;. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев". Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Заместник-кметът Дончо Барбалов ще изпълнява задълженията на подалия оставка заместник-кмет Евгени Крусев. Това заяви на заседанието на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова днес, цитирана от БТА.
Барбалов, който от години отговаря за финансите на общината, ще има отговорност и за продължаването на работата върху всички обекти в сектора "Транспорт“.

Крусев подаде оставка във вторник, а като повод за това той посочи, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Евгени Крусев бе на поста малко повече от година, след като предшественикът му на поста Любомир Христов също подаде оставка след скандал с ремонт на спирки. 

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров обяви пред журналисти, че разследването срещу Евгени Крусев е за длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Цацаров обясни, че на този етап има само връчена призовка на Крусев, а обвинение не е предявено все още.

Обществената поръчка, която се разследва от Прокуратурата, е свързана с ремонта на трамваен релсов път и конкретно за шумо и виброизолиращи подложки (при ремонта на софийската улица „Граф Игнатиев“ – бел. р.).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още