IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доц. Кунчев: Ще искаме удължаване на мерките срещу коронавируса след 30 юни

Въвеждане на нови ограничения не се предвиждат, коментира главният държавен здравен инспектор

23:51 | 23.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: БГНЕС</p>

Снимка: БГНЕС

При настоящата ситуация със сигурност ще бъде поискано удължаване на мерките срещу коронавируса след 30 юни. Това заяви пред БНТ тази вечер главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

При сегашния нов пик на коронавируса усилията са насочени към контрола над изпълнението на съществуващите предпазни мерки. Той ще бъде затегнат, но въвеждане на нови ограничения не се предвиждат, коментира пред националната телевизия доц. Кунчев.

По думите му 320 са лежащо болните в момента, 20% от заразените се нуждаят от болнична помощ, а 4-5% - от сериозна помощ в интензивен сектор.

Заразените са разпределени на клъстъри. Специалистите полагат усилия за ограничаване на установените огнища. Напоследък обаче се наблюдават и отделни случаи на други места в страната, посочи още главният държавен инспектор.

Това, по думите му, означава, че страната се намира в прехода към дифузно заразяване. Нови случаи ще има там, където се допусне неспазване на мерките, категоричен беше той.

Експертът не може да обвърже достигането на определен брой заразени с евентуално връщане на мярката за оставане по домовете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още