IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До март 2020 г. тол системата няма да е в готовност за внедряване в България

Нужно е обхватът на системата да бъде свит за начало, твърди Димитър Димитров от

22:34 | 12.11.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През март 2020 г. няма да има готовност за внедряване на тол системата у нас. Това мнение изрази Димитър Димитров, от Камарата на автомобилните превозвачи в България, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Според Димитров има необходимост от свиване на обхвата на системата и покриване единствено на магистралите и пътищата I клас, които са част от международни коридори. „Такъв е и европейският пример“, отбеляза той.

„Всички държави в Европа започват да въвеждат тол системата с доста по-малък обхват. 6 хил. км, които за момента е предвидено да се обхванат у нас, са около 20% от републиканската пътна мрежа“.

Гостът посочи, че системата би трябвало да бъде въведена за всички превозни средства, като е нормално това да се случи поетапно.

„Съседните на България страни, с изключение на Унгария, имат тол система, но тя е валидна за всички – и леки, и тежкотоварни автомобили“.

Повече по темата можете да научите в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Shadow1
преди 4 години
Спрете да отлагате и протаквате...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още