IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До дни започва строителството на естакада в кв. „Младост“ с пари от ЕИБ

Първият обект ще започне да се строи през следващите дни, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова

17:15 | 27.07.11 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

През следващите дни ще започне изграждането на естакада в столичния квартал "Младост", заедно с околното пространство. То ще се финансира с пари от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Това съобщи за Investor.bg кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя подписа споразумение за инвестиционен заем за инфраструктурни проекти с ЕИБ вчера. Заемът е договорен преди 2 години.

„Първият обект ще започне да се строи през следващите дни. Това е кръстовището на бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Андрей Ляпчев", каза кметът на столицата. „Освен естакада там ще бъда направен и пробив от ул. „Свети Киприян“, което ще облекчи чувствително движението в района“, допълни Фандъкова. Общата стойност на проекта е 43 млн. евро.

Следващият обект е на кръстовището на Телевизионната кула, като и то ще е на две нива. Следва кръстовището на бул. „Гешов“ и ул. „Георги Софийски“ при Медицинска академия.

„Съобразяваме се с трафика и с голямото строителство, което тече в момента в София. Затова предвиждам през следващата година да можем да говорим и за кръстовището на Семинарията, за да може трафикът в този участък да се облекчи цялостно“, уточни кметът.

В момента тече и анализ на кръстовището на „Лъвов мост“.

Последният обект е на бул. „България“ и бул. „Гешов“, но от общината първо ще изчакат да се вземе решението за трети метродиаметър.

„Това е голяма помощ за инвестиционната програма на Столичната община, която също инвестира. Условията по заема са възможно най-изгодните“, каза Йорданка Фандъкова.

На въпрос дали са избрани изпълнители на проектите столичният кмет каза, че за част от тях има изпълнители. Срокът за изпълнението на всеки един от проектите е около година от дата на откриването на строителната площадка, каза Фандъкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още