IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДФЗ изтегля по-рано плащанията за селските стопани

Плащания, свързани със сектор „Плодове и зеленчуци”, ще бъдат осъществени между 20-28 февруари

20:05 | 06.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: ДФЗ</em></p>

Снимка: ДФЗ

Изплащането на субсидиите за фермерите тази година ще започне по-рано от обичайното, става ясно от съобщение на сайта на Държавен фонд "Земеделие".

Първото плащане за тази година ще бъде направено по преходната национална помощ за говеда и биволи необвързана с производството (ПНДЖ 1) – втори транш в периода 10-20 януари.

Според ДФЗ тютюнопроизводителите могат да очакват парите си между 10 и 20 февруари. 

След 20 февруари ще започнат плащанията по мярка 10 „Агроекология и климат“. Бенефициентите може да очакват финансово подпомагане в двете направления "Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство" и "Традиционни практики за сезонна паша - Пасторализъм", посочват от ДФЗ.

Най-чаканите плащания свързани със схемите за обвързана подкрепа в сектор „Плодове и зеленчуци” тази година ще са с месец по-рано. Преводите по 7-те отделни схеми ще бъдат осъществени във времето между 20-28 февруари, при условие, че към 15 февруари е утвърден окончателния слой площи -допустими за подпомагане. В периода 10-20 март ще са плащанията по схемата за обвързано подпомагане за картофи, лук и чесън. Припомняме, че до края на януари стопаните, произвеждащи картофи, лук и чесън доказват с документи произведената и реализирана продукция, като имат възможност и за онлайн отчитане, изтъкват от Фонда.

ДФЗ ДФЗ

Между 20 и 31 март ще бъдат преведени средствата по схемата за преразпределително плащане (СПП). И тази година плащането ще е по-рано спрямо предходни периоди.

Субсидиите за протеинови култури са заложени в графика месец по-рано в периода 1-10 април.

Оторизирането на средствата по останалите направления по мярка 10 „Агроекология и климат“ ще са от 1 до 20 април на база окончателния слой „Площи допустими за подпомагане”.

Между 10 и 20 април ще бъдат преведени зелените директни плащания.

Изплащането на средства по „Натура-2000” и Рамковата директива за водите” ще са в периода 1май - 10 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още