IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите привикват утре Борисов и Аврамова за тол системата

Едва една десета от общия брой лицензирани превозни средства са оборудвани с бордови устройства, твърдят превозвачите

12:36 | 26.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъдат изслушани утре в Народното събрание във връзка с предстоящото въвеждане на тол системата. Това решиха днес депутатите по настояване на БСП. 

„От вчера става ясно, че и даже тези устройства, които превозвачите трябва да ползват, ги няма и ще трябва да попълват пътни карти, която отнема всяка по 7-8 минути за попълване, а превозвачите попълват такива по 5-6 на ден, т.е. затруднението и хаосът, който предстои на 1 март, свързан с въвеждането на тол системата е пълен“, каза депутатът от БСП Георги Свиленски, цитиран от БНР. 

Александър Ненков от ГЕРБ предложи в изслушването на участват регионалният министър Петя Аврамова, председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски и директорът на дирекция "Тол управление" Олег Асенов.

Ненков припомни за положените усилия за въвеждане на тол системата, но не изключи да възникнат и проблеми.

Междувременно Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи обяви в ефира на Националното радио, че едва една десета от общия брой лицензирани превозни средства са оборудвани с бордови устройства за тол системата. „Дори да прием всички условия, технически е невъзможно до 1 март, когато системата ще стартира, да оборудваме 70 хил. превозни средства“, каза тя. От конфедерацията се надяват прилагане на един смесен вариант на системата в рамките на „някакъв преходен период“.

Днес транспортният бранш се събира за финално решаване на проблемите с тол системата. На срещата са поканени представители на джипиес доставчиците на услугата, на АПИ, на доставчиците на бордовите устройства, на МРРБ.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още