IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делян Добрев няма да е член на временната комисия за "Белене"

На негово място в комисията влиза колегата му от ГЕРБ Станислав Иванов

16:24 | 27.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев вече няма да е член на временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства по проекта АЕЦ "Белене". Това решиха депутатите с гласуване на предложение за промяна в състава на временната комисия.

Предложението за промяна е от името на зам.-председателя на групата на ГЕРБ Красимир Велчев и е във връзка със заявление на Добрев да бъде освободен като член на комисията, предава БТА. Заявлението на Добрев е по повод искането на главния прокурор за снемане на депутатския му имунитет. 

На мястото на Добрев в комисията влиза колегата му от ГЕРБ Станислав Иванов.

Прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев, тъй като в качеството му на министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов е допуснал умишлена безстопанственост, от която е настъпила щета за Националната електрическа компания (НЕК). Загубата е в размер на 4,56 млн. евро. 

Делян Добрев смята обаче, че това обвинение ще падне в съда и припомни, че строителството на АЕЦ „Белене“ е спряно именно с неговия подпис под доклад до Министерския съвет. Още в първото заседание на правителството, в което участва като министър, той е поискал проектът за втората ядрена централа у нас да бъде спрян.

Не съм виновен за нищо и това много бързо ще се докаже в съда, заяви той, след като внесе в деловодството отказа си от депутатски имунитет.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още