IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делян Добрев депозира оставката си като народен представител

Социалистите изнесоха данни за партийни и роднински назначения на ГЕРБ и в "Булгартрансгаз"

17:51 | 03.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е депозирал оставката си като народен представител в деловодството на парламента. Това съобщи пред журналисти самият той, предаде БТА.

Оставката ще бъде подложена на гласуване в пленарната зала още тази седмица, както по-рано каза председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

Дал съм си оставката - така Добрев отговори на въпрос за голямата подкрепа, която получи, и неговото решение.

Той благодари на колегите си, на работодателските структури, които са застанали зад него, на Facebook групата в негова защита. Това е оценката, а не на Елена Йончева, категоричен беше Добрев. Той даде на Йончева 24 часа да извади имена, фирми, групировки, кой какви пари е давал или да му се извини. Това не изключвало съдебно дело срещу колежката му отляво. Той обаче и дава шанс поне да направи един морален акт, настоя той.

„Ако това е войната, аз явно съм първата жертва“, добави още Добрев. По думите му, атаката срещу него е успяла, а тактиката е била с добре скалъпени малки истини да се изгради конспирация, която да ужаси хората и да го очерни.

Може би, допусна депутатът в оставка, целта на БСП е да се скрият други неща в държавата. Излязоха нови факти срещу Румен Овчаров по случая с Бобов дол, добави той. Всеки знае какви са обвързаностите между Овчаров и Корнелия Нинова и че той е неин ментор, продължи Делян Добрев.

Преди него зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева (ГЕРБ) поиска отговори на въпроси от БСП и лидера Нинова във връзка с, по думите й, разразили се днес полемики.

По-рано пред деня на пресконференция от левицата изнесоха данни за партийни и роднински назначения на ГЕРБ и в "Булгартрансгаз" ЕАД.

Атанас Зафиров, член на ръководството на БСП, посочи, че председателят на УС на "Булгартрансгаз" Таня Захариева е общински съветник от ГЕРБ и председател на Общинския съвет в Хасково, предаде БТА. 

Заместник-председателят на Надзорния съвет на дружеството Владимир Митрушев е бивш заместник-кмет на Димитровград, област Хасково, а баща му е общински съветник от ГЕРБ. И двамата са от Хасково, членове са на партийната организация на ГЕРБ и са предложени и назначени от областния координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев, обясниха от левицата.

Депутатът Иван Иванов коментира, че схемата, наречена "кумгейт", продължава и в Народното събрание.

Лицето, с което живее изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов, е народният представител от ГЕРБ Теодора Георгиева, които са кумове на Александър Ненков и съпругата му Пламена, която работи в отдел "Анализи и международна дейност" на "Булгартрансгаз", посочи той. По думите му роднинските зависимости не са само на общинско ниво, но се пренасят и в държавните предприятия.

Съпругата на Александър Ненков е подчинена на своя кум Георги Гегов, коментира колегата му Атанас Зафиров.
Това ли са бек вокалите на президента, това ли е битката, която той отваря срещу ГЕРБ, попита по-късно Караянчева Караянчева.

"А стратегът на тази битка - Корнелия Нинова, къде работи съпругът й - в Лукойл ли? На каква позиция и каква е заплатата му?", продължи зам.-председателят на Народното събрание. Тя се усъмни, че Нинова, при това положение, може да е в конфликт на интереси, защото в парламента гласува закони за горива, пазари, икономика.

В същото време депутатите на Борисов искат и отговор дали рафинерията е спонсорирала кампанията на Нинова и БСП.

Александър Ненков (ГЕРБ) защити себе си и съпругата си, също коментирани днес на брифинга на социалистите като част от обвързаностите. Гегов никога не е назначавал съпругата ми. По-късно с течение на времето се сближихме, обясни народният представител фактите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още