IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цв. Цачев: На фона на очаквана криза потребителите не намаляват покупките

Има криза в индустрията в глобален мащаб, коментира анализаторът

16:43 | 17.11.19 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

На фона на множеството разговори за очаквана криза е интересно, че тя не премина от индустрията към потребителите, което щеше да я направи видима. Това каза Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в Елана Трейдинг, в предаването „Клуб Investor“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„В момента има криза в индустрията в глобален мащаб, но американският или европейският потребител не намаляват покупките си“, посочи той.

Гостът коментира най-интересното от пазарите през изминалата седмица. Той отбеляза, че американският президент Доналд Тръмп и заплахите му за нови мита отново диктуват настроенията на международните борси.

„Интересното е, че пазарът в САЩ се намира на абсолютните си върхове, при това ги достига изключително бавно и неуверено“, коментира Цачев.

„В сезона на отчетите около 75% от големите американски компании се представят по-добре от очакванията, но пък прогнозите бяха занижени“, отбеляза анализаторът.

Цачев коментира и случващото се на петролните пазари, които очакват скоро вероятно най-голямото първично публично предлагане в историята – това на Saudi Aramco.

“В проспекта за IPO-то инвеститорите не намират оправдание за оценка на компанията от 2 трлн. долара“, посочи Цачев. Той добави, че всичко зависи от това дали банкерите, които правят предлагането, ще успеят да убедят и инвеститорите да купуват, и правителството да занижи целите. „Най-вероятно първата стъпка ще бъде сравнително скромна“, смята експертът.

Още коментари четете на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
ПИЧ
преди 4 години
Бидонойл, ти вярваш ли Европ.централна банка, че тя не можела да достигне таргета си за инфлация от 2%, едвам 1% минала. Това са лъжи, освен ако не мерят цените с индекса на потребителските цени (CPI), а с нещо друго. С просто око се вижда че инфлацията е в пъти повече. Просто лъжат. Схемата е проста - инфлацията е ниска, значи може да печатаме пари за да стимулираме икономиката, но с известно закъснение цените се вдигат и така се ограбват народите на ЕС. След това се казва, ооо, още е ниска инфлацията, още ще печатаме. Цените на имотите са най-големия пример за наличието на инфлация във цяла европа има ръст, но и хляба се вдига и доматите и краставиците и всичко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 4 години
Потребителите са затова потребители, за да потребяват. Това не са хора, а бройлери. Като им спрат кредитите, ше спрат да потребяват. Справка - 2008 ( в България - 2010-2011) г. Бройлерът по това се познава, че яде когато му сипят. Когато не му сипят - не яде. Но винаги умирга, когато не му сипват, а когато му сипват, яде на корем... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
Antikvar
преди 4 години
Интересен мисъл: 75% от компаниите се представят по-добре от очакванията, но пък и прогнозите бяха занижениДа се разбира: Знаехме че няма да е така, но защо ли го казахме :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 17
ПИЧ
преди 4 години
Потребителите са схванали политиката на централните банки, не намаляват покупките, особено на дълготрайни стоки и активи, защото парите стремглаво се обезценяват (резултат от печатането на пари), съответно трябва час по-скоро да се купува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 2
Varfor
преди 4 години
Толкова има е акълът. Всяка година има куп изискани на вятъра пари заради глупост като черния петък и непрестанното промиване на мозъци с "купувайте подаръци по Коледа".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още