IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цв. Банков: "Бургаски корабостроителници" не може да бъде продадено заради запор на активи

На този етап няма открито производство по несъстоятелност, заяви назначеният временен синдик на предприятието

08:56 | 07.01.14 г. 1
Цв. Банков: "Бургаски корабостроителници" не може да бъде продадено заради запор на активи

Предприятието "Бургаски корабостроителници" няма как да бъде продадено. Абсолютно несериозно е да се твърди, че строителната компания може да бъде търгувана на руския пазар. Това няма как да стане и сигурно обявата е невярна. Това заяви Цветан Банков, който е назначен за временен синдик на предприятието.

Пред Investor.bg той коментира ситуацията около бургаския корабостроителен завод и информацията, че той се продава чрез три отделни търга през Российский аукционный дом (РАД). 

Той обясни, че на този етап не може да се говори за каквато и да е бъдеща промяна в собствеността на компанията. Причината за това е, че целият пакет от активи на завода е запориран.

"В случаи, когато цялото имущество на дадено дружество е изцяло запорирано, не можем да говорим за продажби. Могат да се сключват сделки, но те трябва да бъдат съгласувани със синдика, а както разбирате, няма кой да разреши "Бургаски корабостроителници" да бъде продадено междувременно", заяви Банков. 

Припомняме, че вчера новият изпълнителен директор на компанията Деян Дянков проведе за първи път разговор с уволнените работници от предприятието. Тогава той обеща рестарт на дейността на "Бургаски корабостроителници" и връщане на работа на съкратените служители. Освен това Дянков увери, че вече са предприети първи стъпки по обявяването на завода в несъстоятелност.

Банков уточни пред Investor.bg, че на този етап няма открито производство по несъстоятелност.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
turandot
преди 10 години
До тук нямаше да се стигне, ако не беше "мъдрото" ръководство на поставени лица на Васил Божков.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още