IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ ще инвестира нови 1,625 млн. лева в Западна България

Проект за 77 хил. лева ще подобри захранването на института за спешна медицинска помощ „Пирогов“

11:33 | 14.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ЧЕЗ</em></p>

Снимка: ЧЕЗ

ЧЕЗ Разпределение започва инвестиционни обекти на стойност 1 625 хил. лева по електроразпределителната мрежа на Западна България през май, съобщи компанията.

В София ще бъдат вложени над половин милион лева. Започва реконструкцията на въздушна мрежа ниско напрежение в район "Овча купел", където ще бъдат инвестирани 58 хил. лв. Ще бъде реконструиран и кабел средно напрежение, който захранва "Пирогов" и района около него. Проектът, който ще подобри захранването на института за спешна медицинска помощ, е на стойност 77 хил. лева. 

В София ще бъдат подменени два кабела средно напрежение. В единия ЧЕЗ Разпределение влага 75 хил. лева за подобряване на захранването в район "Оборище", а в другия - 113 хил. лева за подобряване на услугата в районите "Изгрев" и "Слатина".

Извън столицата стартират 21 инвестиционни обекта.

В област Плевен ЧЕЗ Разпределение ще вложи 290 хил. лева, като само в реконструкция на мрежите в с. Градина и с. Долни Луковит ще бъдат инвестирани 250 хил. лева. В област Враца започват проекти за 207 хил. лева, основният от които е ремонт на мрежата по ул. "Ломска" в гр. Козлодуй след изграждане на трафопост. В този проект ЧЕЗ Разпределение влага 120 хил. лева. За област Ловеч са заделени 136 хил. лева, от които 96 хил. лева за изграждане на трафопост и нов кабел в с. Орешак на община Троян. В област Монтана проектите са на стойност 152 хил. лева, от които 55 хил. лева са предназначени за реконструкция на кабел 20 киловолта в Лом.

Започващите през май 35 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България са част от рекордната по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г. за 130 млн. лева, се посочва в съобщението. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още