IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частни културни организации и творци ще получат още 5 млн. лева

Със средствата ще се подпомогнат Национален фонд „Култура“ и артисти с проекти по интернет

14:22 | 10.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Още 5 млн. лева ще получат частни културни организации и творци за реализирането на програми и проекти в областта на културата и изкуствата по време на извънредната епидемична обстановка, както и след приключване на този период.

Такова решение са взели министрите на днешното им заседание, съобщава правителствената пресслужба.

Министерският съвет одобри допълнителните разходи по бюджета на Министерството на културата, като на Национален фонд „Култура“ ще бъдат предоставени, 2,2 млн. лева.

От тях 1,5 млн. лева са предназначени за подпомогне на частни културни организации в областта на изкуството и културата, в които влизат малки авторски кина, цирк, пространства за изкуства и др. Още 700 хил. лева са за малки грантове, свързани с отделни артисти, като целта е да бъдат провокирани изяви на културен продукт чрез интернет.

По програмите за създаване на нови сценични театрални, музикални и танцови проекти ще бъдат отпуснати по 500 хил. лева за всяка една от тях, като същият размер средства са предвидени и за съвсем нова програма в областта на визуалните изкуства.

По програмата за разпространение на вече готов музикален, танцов или театрален продукт е предвиден бюджет от 800 хил. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още