IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на природния газ ще бъде намалена с 2,73% от 1 април

Енергийният регулатор прие предложението на „Булгаргаз"

12:32 | 26.03.14 г.
Цената на природния газ ще бъде намалена с 2,73% от 1 април

Цената на природния газ ще бъде намалена с 2,73% от 1 април 2014 г., както предложи "Булгаргаз". Решението е публикувано на сайта на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Цената на природния газ за второто тримесечие на годината ще бъде 612,80 лв. за 1000 куб. метра газ без акциз и ДДС.

Припомняме, че вчера "Булгаргаз" и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране влязоха в спор с колко да поевтинее природният газ от 1 април. Газовото дружество поиска намалението да не бъде повече от 2,73%. Енергийният регулатор предложи намалението да бъде 4,56 на сто.

Според Александър Петров, началник отдел "Лицензионна дейност" в "Булгаргаз", по-голямото намаление на цената би поставило дружеството в "недобро състояние". Затова и от компанията ще депозират допълнително становище защо настояват цената да не се намалява с почти 5 на сто, обясни той по време на откритото заседание вчера.

От регулатора пък аргументираха исканото по-голямо намаление с недовзетия приход, който според тях е по-малък. "Ние не знаем каква е точната сума на тези т. нар. недовзети приходи. Когато ги установим, тогава ще има корекция нагоре или надолу", обясни на заседанието вчера членът на ДКЕВР Димитър Димитров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още