IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българското и румънското правителство ще обсъдят въпроса за още един мост над Дунав

Съоръжението може да бъде дадено на концесия, заяви премиерът Борисов

13:22 | 10.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Българското и румънското правителство ще обсъдят съвместно заседание на 2 и 3 октомври изграждането на още един мост над Дунав в Русе. Това каза пред медии в дунавския град премиерът Бойко Борисов, предаде „Фокус“.

Борисов коментира, че с въвеждането на тол системата изграждането ще може да се самофинансира изцяло, „така че би могло спокойно и концесия да се даде за направянето и да не се вадят пари от бюджета“.

„Уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате“, каза той на медиите. 

Премиерът коментира, че частъкът от магистрала „Хемус“ Русе - Бяла – Велико Търново той определи като „приоритет на приоритетите“.

Вече има избрани изпълнители и най-късно в сряда започват дейности за обновяване и енергийна ефективност на големи училища и детски градини в Русе, а стойността на ремонтите е около 15 млн. лв.

Премиерът уточни, че за пътя Велико-Търново – Русе вече вървят отчуждителните процедури, но нещата вървят бавно, тъй като става въпрос за сложни инженерни съоръжения.

Борисов присъства в Русе на откриването на възстановения храм „Всех Святих“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още