Българите карат най-старите автомобили в Европа, твърди проучване

Средните дневни приходи на българина ще му позволят да купи гориво за изминаване на 523 км., докато човек от Монако ще тръгне на дълго пътуване от 6850 км.

Българите карат най-старите автомобили в Европа, твърди проучване

Снимка: АПИ

Коментари
   1| 2    
3
 
2
 
13
Mechkata до: onezero
преди 1 месец
от марка до марка има разлика, както и от поддържана до поддържана кола.
Виждала съм рено клио 91ва година да харчи 10 на сто, колкото едно бмв...
Ново Сузуки игнис 2019г 4х4 - 33хил.лв фул екстри харчи 4.5-5 на сто извънградско..
относно частите...все по-трудно се намират за стари коли...почва се едно дирене и поръчване от чужбина (опит от Ауди В4)
4
 
3
 
12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Автомобил втора ръка на 28 години, харчи малко, има климатик, автостъкла, автозаключване, яка стереоуредба, частите са около 10 пъти по-евтини от тези на новите - това ми е работната кола.
Другата е нещо подобно ама доста по-лъскава и поддържана по отношение на външния вид, десетина години по-млада и не толкова изгодна откъм части, но пък като си я пазиш се чупи много рядко.
Не знам защо е този вой, ако е за зелените им сделки и двете са с катализатори, май някой *** не може си продава колите - тия двете взети заедно струват около 10% от цената на една нова бричка де компютърът като каже "бау" и оставаш на пътя
1
 
3
 
11
преди 1 месец
А на това проучване какъв му е смисъла? Ще вземе правителството да го прочете и да се замисли дали да не въведе механизми за стимулиране закупуването на нови автомобили? Ха-ха-ха!!!
6
 
6
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Омръзнаха ми глупави статистики, реалната картина е по различна и всеки го знае, виждал съм много оплезени западняци дето са се начели с такива статистики и като дойдат в България и пада ченето, започват да питат, ма как така, нали сте бедни, откъде такива скъпи автомобили, голями подредени къщи и разни такива. Да си ги заврат някъде отзад тези статистики. Ще не питат колко квадратни милиметри недвижимост може да си купи с дневната заплата този дето изминавал много километри и колко квадратни сантиментри другия с малкия пробег.
1
 
8
 
9
Repoman до: Minka
преди 1 месец
Е аз точно това обяснявам. Не говоря за гастербайтерите, те колите им не са регистрирани в БГ-то, а за тукашния народ. Масово се купуват стари автомобили от тези марки, основно за меренето, и първата работа след покупката е да се смъкне катализатора в сервиза, едно че вече е заминал, а новия струва няколко бона, и второ да гори по-малко, защото тези марки не са от икономичните. И вечерта да си я паркира пред панелката ... , защото гараж няма. Абе тарикатска му работа. Не знам за вас, но за мен подобна селяния си е дразнеща.
0
 
5
 
8
преди 1 месец
И как точно марката на автомобила, дали е нов или стар, може да бъде мярка за успеваемост, богатство, успех или заможност не ми е ясно. Всички гастарбайтери пътуващи Германия-Турция и обратно са само с нови (или почти нови) коли от цитираните от вас марки. За вас тия ...айде да не казвам нищо повече, много ли са успели в живота и обществото там?! Колите и марките са само избиване на комплекси и мерене на чуRки.
1
 
6
 
7
Repoman до: khao
преди 1 месец
Така е, ама там са нови. А при нас са си все втора и трета ръка, почти без изключения. нашенеца много обича да си купува тези марки автомобили, пък било и 20 годишни. Готов е да изръси 15-20к лв. за стар такъв, отколкото да вземе по-нисък клас но нов. Народопсихология. В Румъния например разсъждават по друг начин. Там може и Дачия да си вземат, но нова.
1
 
3
 
6
khao до: Repoman
преди 1 месец
Няма профилна снимка
бре, сигурен ли си :))... даже повече от германия, където даже такситата в мюнхен са бмв-та... а в щутгард мерцедеси.
2
 
5
 
5
преди 1 месец
Може би истинския въпрос не е каква е възрастта на автопарка.
Защо не са попитали къде карат най-много Мерцедеси и БМВ-та? Отговорът е в България, макар и 20-годишни.
Или къде като вземат автомобил 2-ра или 3-та ръка първо му махат катализатора? Ами пак в БГ-то, защото тук няма контрол а годишните прегледи са просто една фиктивност.
0
 
4
 
4
khao до: Boicho Popov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
а македония и молдова в европа ли са ? щото май според вас не са... :)
   1| 2